Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu http://www.vef.unizg.hr Fri, 19 Jan 2018 13:00:22 +0000 hr hourly 1 Raspisani natječaji za poslijediplomski doktorski studij i poslijediplomske specijalističke studije http://www.vef.unizg.hr/poslijediplomska-nastava/ http://www.vef.unizg.hr/poslijediplomska-nastava/#comments Fri, 19 Jan 2018 12:55:07 +0000 http://www.vef.unizg.hr/?p=5966 Post Raspisani natječaji za poslijediplomski doktorski studij i poslijediplomske specijalističke studije je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
Post Raspisani natječaji za poslijediplomski doktorski studij i poslijediplomske specijalističke studije je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
http://www.vef.unizg.hr/poslijediplomska-nastava/feed/ 0
Erasmus+ http://www-staro.vef.unizg.hr/other/erasmus/erasmus.php http://www-staro.vef.unizg.hr/other/erasmus/erasmus.php#comments Fri, 19 Jan 2018 12:54:08 +0000 http://www.vef.unizg.hr/?p=2680 Erasmus+ obavijesti…

Post Erasmus+ je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>

Erasmus+ obavijesti…

Post Erasmus+ je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
http://www-staro.vef.unizg.hr/other/erasmus/erasmus.php/feed/ 0
Obilježena 98. obljetnica Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu http://www.vef.unizg.hr/obiljezena-98-obljetnica-veterinarskoga-fakulteta-sveucilista-u-zagrebu/ http://www.vef.unizg.hr/obiljezena-98-obljetnica-veterinarskoga-fakulteta-sveucilista-u-zagrebu/#comments Fri, 19 Jan 2018 12:53:12 +0000 http://www.vef.unizg.hr/?p=6175 Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u petak 10. studenoga 2017. svečano je obilježio 98. obljetnicu svojega osnutka i rada. Svečana sjednica Fakultetskoga vijeća započela je državnom himnom u izvedbi Akademskog zbora Veterinarskoga fakulteta Ab ovo i uz nazočnost brojnih uglednih uzvanika. Osim članova Vijeća, zaposlenika i studenata sjednici su prisustvovali rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. […]

Post Obilježena 98. obljetnica Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u petak 10. studenoga 2017. svečano je obilježio 98. obljetnicu svojega osnutka i rada. Svečana sjednica Fakultetskoga vijeća započela je državnom himnom u izvedbi Akademskog zbora Veterinarskoga fakulteta Ab ovo i uz nazočnost brojnih uglednih uzvanika. Osim članova Vijeća, zaposlenika i studenata sjednici su

vefv_1

prisustvovali rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras s prorektorima, akademik Josip Madić uime Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, pomoćnik ministra poljoprivrede Damir Agičić, dr. med. vet., zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, prof., dekani i prodekani fakulteta iz Skopja, Novog Sada, Sarajeva i Beograda kao i dekani i prodekani sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici Hrvatske veterinarske komore, Mađarske veterinarske komore, Hrvatskoga veterinarskog instituta, Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, Instituta za medicinska istraživanja, Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Genere d.d., Agroproteinke d.d. i drugih suradnih ustanova i veterinarskih organizacija.

 

vefv_2U svojemu je uvodnom govoru dekan prof. dr. sc. Nenad Turk istaknuo da je u posljednjih nekoliko godina mnogo učinjeno na podizanju infrastrukture Fakulteta te unapređenju nastave, znanstvenoistraživačkoga i stručnog rada. Podsjetio nas je i na nužnost da radimo sami na sebi jer dobru instituciju čine prije svega ljudi i kvaliteta njihovih odnosa, na važnost uzajamnog slušanja i razumijevanja, osobito kada se radi o studentima koji su smisao i svrha rada jedne visokoobrazovne ustanove. Dekan je također predstavio najvažnije aktivnosti iz ak. god. 2016./2017., osobito istaknuvši međunarodne aktivnosti: preuzimanje predsjedavanja VetNEST grupacijom, dobivanje domaćinstva 32. Glavne skupštine EAEVE-a koju će Veterinarski fakultet organizirati povodom svoje stote obljetnice 2019. godine, uspješno organiziranu međunarodnu ljetnu školu kao i uspješno provođenje studija veterinarske medicine na engleskom jeziku koji je pokrenut u prethodnoj akademskoj godini. Među znanstvenim aktivnostima istaknuo dobivanje priznanja Agencije za znanost i visoko obrazovanje koja je doktorski studij Veterinarske znanosti uvrstila u tri najbolja doktorska studija u području tehničkih i biotehničkih te biomedicinskih znanosti i dodijelila mu oznaku visoke razine kvalitete, a među organizacijskim početak digitalizacije uredskog poslovanja.

Uzvanicima su se na svečanoj sjednici obratili i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, pomoćnik ministra poljoprivrede Damir Agičić, dr. med. vet. te zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, prof.

vefv_3 vefv__4 vefv_5

Svečana sjednica povodom obljetnice fakulteta prilika je i da se zaslužnim zaposlenicima i vrijednim studentima dodijele nagrade i priznanja. Neka su priznanja ove godine dodijeljena po prvi put. Tako su priznanja dobili izv. prof. dr. sc. Martina Đuras i dr. sc. Marko Pećin kao najbolje ocijenjeni nastavnici prema anketi za procjenu nastavnika Sveučilišta u Zagrebu kojom su studenti ocjenjivali rad nastavnika.

vefv_6 vefv_7

Priznanje za doprinos znanstvenoj prepoznatljivosti Veterinarskoga fakulteta u ak. god. 2016./2017. dobila su dva znanstvenoistraživačka tima: projektni tim izv. prof. dr. sc. Tomislava Mašeka koji radi na istraživačkom projektu “Nutritivna modulacija metabolizma dokozaheksaenske kiseline kod dijabetičke dislipidemije” te tim prof. dr. sc. Vladimir Mrljka za ERA Chair projekt ”Upgrading the research performance in molecular medicine at the Faculty of Veterinary Medicine University of Zagreb”.

vefv_8 vefv_9

Dr. sc. Luka Krstulović i doc. dr. sc. Ivana Stolić dobili su priznanje za objavljeni znanstveni rad s prvim autorstvom u časopisu s najvišim čimbenikom odjeka u ak. god. 2016./2017.

vefv_10

Kao i svake godine, priznanja su uručena i zaposlenicima umirovljenima u protekloj akademskoj godini.

vefv_11 vefv_12

Veterinarski fakultet nagradio je i svoje najbolje studente. Dekanovu nagradu za izvrsne rezultate tijekom studija i uspjeh u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima dobila je studentica pete godine Valentina Percan. Nagrađeni su i studenti s najvišim prosjekom ocjena na svakoj godini studija.

vefv_13 vefv_14 vefv_15 vefv_16

zvrsnost studenata veterinarske medicine prepoznale su i tvrtke s kojima fakultet surađuje. Tako je Genera d.d., grupa Dechra, već tradicionalno dodijelila jednu novčanu nagradu, koju je dobila studentica Stella Lukman, te dvije stipendije koje su dobili studenti Luka Crnjac i Tihana Josipović. Nagrade i stipendiju uručio je predstavnik Genere d.d. Neven Čakarun, dr. med. vet.

vefv_17 vefv_18 vefv_19

Od ove godine studente veterinarske medicine stipendira i tvrtka Agroproteinka d.d., čiju je stipendiju povodom ove svečane obljetnice uručio direktor Ivica Grlić Radman, dipl. ing. studentici Nikolini Tuškan.

vefv_20

Svečanu proslavu 98. obljetnice Veterinarskoga fakulteta i ove je godine uljepšao Akademski zbor Veterinarskoga fakulteta Ab ovo pod umjetničkim vodstvom maestra Josipa Degl’Ivellia. Zapažen solistički nastup imala je članica zbora i studentica prve godine veterinarske medicine Mia Reba koja je uz pratnju gitarista Filipa Sekereša izvela skladbu Caruso. Službeni je dio svečane sjednice Fakultetskoga vijeća završio studentskom himnom Gaudeamus Igitur nakon čega je nastavljeno druženje uz prigodni domjenak.

vefv_21

Na kraju, možemo reći da nam je iznimno zadovoljstvo bilo ugostiti brojne važne i drage uzvanike iz akademskog i poslovnog okruženja te predstaviti im vrijedne ljude koji čine Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao i izvrsne rezultate rada u protekloj akademskoj godini. Svečanu sjednicu te razdoblje koje je iza nas možemo zaokružiti citirajući dekana prof. dr. sc. Nenada Turka: „U ovom neobuzdanom tijeku vremena u kojemu živimo, ljudskost i zajedništvo i dalje moraju biti vrline koje će nas krasiti i kojima ćemo se dičiti, koje će biti jamac još boljim rezultatima i prepoznatljivosti Veterinarskoga fakulteta u budućnosti. U tom svjetlu temeljna nam je dužnost ohrabriti stidljive, obuzdati nagle i nagraditi vrijedne. Koliko smo u tome uspjeli do sada i koliko ćemo uspjeti u vremenu što dolazi, prosudit će sami djelatnici i studenti, ali i svi vi, prijatelji Veterinarskoga fakulteta, koji nas promatrate i prosuđujete s distance. Hvala vam od srca!“

 

Ured dekana
Željana Klječanin Franić, prof.

Print Friendly

Post Obilježena 98. obljetnica Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
http://www.vef.unizg.hr/obiljezena-98-obljetnica-veterinarskoga-fakulteta-sveucilista-u-zagrebu/feed/ 0
Noć muzeja 2018. na Veterinarskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu „Izvedite ljubimca u muzej!“ http://www.vef.unizg.hr/noc-muzeja-2018-na-veterinarskome-fakultetu-sveucilista-u-zagrebu-izvedite-ljubimca-u-muzej/ http://www.vef.unizg.hr/noc-muzeja-2018-na-veterinarskome-fakultetu-sveucilista-u-zagrebu-izvedite-ljubimca-u-muzej/#comments Fri, 19 Jan 2018 12:50:36 +0000 http://www.vef.unizg.hr/?p=6482 Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ove se godine pridružio manifestaciji Noć muzeja 2018. koja će se održati 26. siječnja, a tema je „Muzeji i sport – brže, više, jače…citius, altius, fortius“. Tog dana, u vremenu od 18 do 23 sata, posjetiteljima ćemo omogućiti obilazak i upoznavanje zanimljive muzejske građe Veterinarskoga fakulteta na Zavodu za anatomiju, […]

Post Noć muzeja 2018. na Veterinarskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu „Izvedite ljubimca u muzej!“ je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>

27f17bc4-fb99-471f-9e46-a6093fff5634 (Medium)Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ove se godine pridružio manifestaciji Noć muzeja 2018. koja će se održati 26. siječnja, a tema je „Muzeji i sport – brže, više, jače…citius, altius, fortius“. Tog dana, u vremenu od 18 do 23 sata, posjetiteljima ćemo omogućiti obilazak i upoznavanje zanimljive muzejske građe Veterinarskoga fakulteta na Zavodu za anatomiju, histologiju i embriologiju, Zavodu za stočarstvo, Zavodu za veterinarsku patologiju i Zavodu za sudsko i upravno veterinarstvo.

Iznimno nam je zadovoljstvo što među nastavnicima Veterinarskoga fakulteta, i u prošlosti i danas, osim što imamo vrhunskih znanstvenika i stručnjaka, imamo i vrhunskih sportaša, pa ćemo tijekom Noći muzeja moći saznati mnoge zanimljive podatke o njihovim paralelnim karijerama sportaša i znanstvenika.

S obzirom na to da se i životinje bave sportom, tijekom večeri ćemo u suradnji s članovima Kluba za obuku službenih i sportskih pasa – KOSSP Zagreb demonstrirati nekoliko kinoloških sportova – agility, rally agility i dog dancing, ukoliko dopuste vremenske prilike.

Posebno smo ponosni da ćemo vrata našeg Fakulteta otvoriti posjetiteljima s njihovim kućnim ljubimcima, tako da se večernju šetnju mogu spojiti s ugodnim druženjem na Veterinarskom fakultetu.

http://nocmuzeja.hr/popis-muzeja/veterinarski-fakultet/

Print Friendly

Post Noć muzeja 2018. na Veterinarskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu „Izvedite ljubimca u muzej!“ je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
http://www.vef.unizg.hr/noc-muzeja-2018-na-veterinarskome-fakultetu-sveucilista-u-zagrebu-izvedite-ljubimca-u-muzej/feed/ 0
U srijedu 24. siječnja 2018. godine s početkom u 12.00 sati u Velikoj predavaonici održat će se 15. redovita sjednica Fakultetskoga vijeća Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu http://www.vef.unizg.hr/u-srijedu-24-sijecnja-2018-godine-s-pocetkom-u-12-00-sati-u-velikoj-predavaonici-odrzat-ce-se-15-redovita-sjednica-fakultetskoga-vijeca-veterinarskoga-fakulteta-sveucilista-u-zagrebu/ http://www.vef.unizg.hr/u-srijedu-24-sijecnja-2018-godine-s-pocetkom-u-12-00-sati-u-velikoj-predavaonici-odrzat-ce-se-15-redovita-sjednica-fakultetskoga-vijeca-veterinarskoga-fakulteta-sveucilista-u-zagrebu/#comments Wed, 17 Jan 2018 11:21:32 +0000 http://www.vef.unizg.hr/?p=6473 Sveučilište u Zagrebu Veterinarski fakultet Klasa: 640-01/18-02/01 Ur. broj: 251-61-01/139-18-1 Zagreb, 17. siječnja 2018.    Članovima Fakultetskoga vijeća   Obavještavam Vas da će se 15. redovita sjednica Fakultetskoga vijeća Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2017./2018. održati u srijedu 24. siječnja 2018. godine s početkom u 12.00 sati u Velikoj predavaonici.   Dekan […]

Post U srijedu 24. siječnja 2018. godine s početkom u 12.00 sati u Velikoj predavaonici održat će se 15. redovita sjednica Fakultetskoga vijeća Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>

Sveučilište u Zagrebu
Veterinarski fakultet
Klasa: 640-01/18-02/01
Ur. broj: 251-61-01/139-18-1
Zagreb, 17. siječnja 2018.

 

 Članovima Fakultetskoga vijeća

 

Obavještavam Vas da će se 15. redovita sjednica Fakultetskoga vijeća Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2017./2018. održati u srijedu 24. siječnja 2018. godine s početkom u 12.00 sati u Velikoj predavaonici.

 

Dekan

Prof. dr. sc. Nenad Turk

Print Friendly

Post U srijedu 24. siječnja 2018. godine s početkom u 12.00 sati u Velikoj predavaonici održat će se 15. redovita sjednica Fakultetskoga vijeća Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
http://www.vef.unizg.hr/u-srijedu-24-sijecnja-2018-godine-s-pocetkom-u-12-00-sati-u-velikoj-predavaonici-odrzat-ce-se-15-redovita-sjednica-fakultetskoga-vijeca-veterinarskoga-fakulteta-sveucilista-u-zagrebu/feed/ 0
Power of Viruses, Poreč, Croatia, May 16-18, 2018 http://hmd-cms.hr/power-of-viruses/ http://hmd-cms.hr/power-of-viruses/#comments Wed, 10 Jan 2018 14:40:48 +0000 http://www.vef.unizg.hr/?p=6445 Post Power of Viruses, Poreč, Croatia, May 16-18, 2018 je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
Post Power of Viruses, Poreč, Croatia, May 16-18, 2018 je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
http://hmd-cms.hr/power-of-viruses/feed/ 0
Popis akademskih naziva i akademskih stupnjeva te njihove kratice i Zakon o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju http://www.rektorski-zbor.hr/dokumenti/akademski-nazivi-i-kratice/ http://www.rektorski-zbor.hr/dokumenti/akademski-nazivi-i-kratice/#comments Wed, 10 Jan 2018 14:40:09 +0000 http://www.vef.unizg.hr/?p=6443 Post Popis akademskih naziva i akademskih stupnjeva te njihove kratice i Zakon o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
Post Popis akademskih naziva i akademskih stupnjeva te njihove kratice i Zakon o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
http://www.rektorski-zbor.hr/dokumenti/akademski-nazivi-i-kratice/feed/ 0
EFSA FP – Međunarodni ljetni tečaj 2018. “One Health”, Kopenhagen http://healthsciences.ku.dk/education/summercourses/one-health/ http://healthsciences.ku.dk/education/summercourses/one-health/#comments Wed, 10 Jan 2018 14:39:14 +0000 http://www.vef.unizg.hr/?p=6441 Post EFSA FP – Međunarodni ljetni tečaj 2018. “One Health”, Kopenhagen je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
Post EFSA FP – Međunarodni ljetni tečaj 2018. “One Health”, Kopenhagen je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
http://healthsciences.ku.dk/education/summercourses/one-health/feed/ 0
Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu objavilo je natječaj “Fulbright Specialist Program” https://hr.usembassy.gov/fulbright-specialist-program/ https://hr.usembassy.gov/fulbright-specialist-program/#comments Wed, 10 Jan 2018 14:38:44 +0000 http://www.vef.unizg.hr/?p=6439 Post Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu objavilo je natječaj “Fulbright Specialist Program” je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
Post Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu objavilo je natječaj “Fulbright Specialist Program” je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
https://hr.usembassy.gov/fulbright-specialist-program/feed/ 0
Obavijest o održavanju nastupnog predavanja dr. sc. Branimire Špoljarić http://www.vef.unizg.hr/obavijest-o-odrzavanju-nastupnog-predavanja-dr-sc-branimire-spoljaric/ http://www.vef.unizg.hr/obavijest-o-odrzavanju-nastupnog-predavanja-dr-sc-branimire-spoljaric/#comments Wed, 10 Jan 2018 14:37:59 +0000 http://www.vef.unizg.hr/?p=6437 Sveučilište u Zagrebu Veterinarski fakultet Klasa: 640-03/17-15/07 Ur. br.: 251-61-22-18-06 Zagreb, 9. siječnja 2018.   Na temelju članka 3. Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja te prijedloga stručnog povjerenstva od 8. siječnja 2018., utvrđujem da će predloženica   SC. BRANIMIRA ŠPOLJARIĆ  za izbor u znanstveno-nastavno […]

Post Obavijest o održavanju nastupnog predavanja dr. sc. Branimire Špoljarić je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>

Sveučilište u Zagrebu
Veterinarski fakultet
Klasa: 640-03/17-15/07
Ur. br.: 251-61-22-18-06
Zagreb, 9. siječnja 2018.

 

Na temelju članka 3. Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja te prijedloga stručnog povjerenstva od 8. siječnja 2018., utvrđujem da će predloženica

 

SC. BRANIMIRA ŠPOLJARIĆ

 za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta u

Klinici za porodništvo i reprodukciju

održati nastupno predavanje

19. siječnja 2018. u 11.00 sati

u Kliničkoj predavaonici
Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

 

s temom pod naslovom

Dijagnostika gravidnosti preživača

 

Dekan
Prof. dr. sc. Nenad Turk

 

Print Friendly

Post Obavijest o održavanju nastupnog predavanja dr. sc. Branimire Špoljarić je prvi puta viđen na Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

]]>
http://www.vef.unizg.hr/obavijest-o-odrzavanju-nastupnog-predavanja-dr-sc-branimire-spoljaric/feed/ 0