Na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u petak 28. travnja 2017. od 10 do 16 sati održan je Dan otvorenih vrata 2017. tijekom kojega su brojni posjetitelji svih uzrasta upoznati s aktivnostima Fakulteta i veterinarske struke. Tom je prilikom na Fakultetu obilježen i Svjetski dan knjige i autorskih prava te Svjetski dan veterinara koji se obilježavaju u travnju. Događanja vezana uz Dan otvorenih vrata najavljena su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska prvog programa HRT-a istoga dana. Osim HRT1, cijelu su manifestaciju popratile televizija Z1  i TV student HRT4. Također, tijekom obilaska Fakulteta posjetitelji i studenti imali su priliku dati izjave za televiziju  Z1 i TV student HRT4.

U sklopu događanja posjetitelji su u razgovoru sa studentima, upravom Fakulteta te brojnim profesorima dobili informacije o upisu, nastavnom programu i uvjetima studiranja. Naime, od 10 do 12 sati posjetitelji su organizirano obišli zavode i zavodske knjižnice te muzejske zbirke Fakulteta.

Tijekom službenog dijela Dana otvorenih vrata u Velikoj su predavaonici, osim predstavljanja Fakulteta, predstavljena stručna i nastavna izdanja nastavnika (doc. dr. sc. Nevijo Zdolec (ur.): Fermented Meat Products: Health Aspects, izv. prof. dr. sc. Tomislav Gomerčić (ur.): 3D atlas privjesnog kostura konja). Predstavljene su zatim studentske udruge i studentske aktivnosti (Reptilomanija+). Program je popraćen i čitanjem poezije autora prof. dr. sc. Željka Grabarevića i prof. dr. sc. Damira Žubčića te vokalnim i glazbenim izvedbama naših studenata.

Specijalizirana nakladnička kuća u Hrvatskoj za područje medicine „Medicinska naklada“ po akcijskim cijenama svima zainteresiranim ponudila je stručna izdanja iz područja veterinarske medicine.

U poslijepodnevnim satima posjetitelji su u pratnji nastavnika i studenata obišli prostorije za uzgoj laboratorijskih životinja te klinike Fakulteta.

slika_dov_7