U petak 10. ožujka 2017. godine na Veterinarskom su fakultetu održane dvije promocije doktora veterinarske medicine. Dekan prof dr. sc. Nenad Turk u svom je uvodnom govoru zahvalio promoventima što su odabrali upravo studij veterinarske medicine, nastavnicima i osoblju studentske referade zahvalio je što su, poučavajući i vodeći studente iz godine u godinu, pomogli da oni danas dobiju diplomu, a rodbini i prijateljima na svoj potpori koju student može trebati da privede kraju studij koji zahtijeva velik trud i posvećenost.

20170310_111726

 

Prisutni su imali priliku pogledati i kratki film o Fakultetu te dobiti uvid u jedan dio studentskoga i fakultetskog života. Nakon što su promoventi pred okupljenima položili svečanu prisegu, promotori –dekan prof. dr. sc. Nenad Turk i prodekani izv. prof. dr. sc. Ljubo Barbić i doc. dr. sc. Dean Konjević – proglasili su ih doktorima veterinarske medicine sa svim pripadajućim pravima te im uručili diplome.

Nova generacija doktora veterinarske medicine, sa sjajnim osmjesima na licu i vjerom u budućnost na pragu novoga životnog razdoblja, ispraćena je dekanovim riječima: „Vjerujemo da smo utkali naše znanje i vještinu poučavanja u sadržajnom i metodičkom smislu s vašom voljom, željom i potrebom za obrazovanjem u svrhovit, zajednički rezultat koji danas vidimo ovdje … Kada obavljate svoj zadatak, obavljajte ga savjesno, obavljajte ga časno i obavljajte ga s ljubavlju. Njegujte akademizam i poštujte ljudske vrijednosti, njegujte kolegijalnost i budite ponosni na svoju profesiju. Budite pripravni i na stalno usavršavanje, bilo u okviru poslijediplomskih studija ili tečajeva cjeloživotnog obrazovanja. Veterinarski je fakultet ovdje da Vas u tome podrži.“

3