Nakon potpisivanja Strateškog sporazuma o suradnji između Sveučilišta veterinarske medicine u Budimpešti i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prvi korak u ostvarivanju bolje suradnje je poziv studentima Veterinarskog fakulteta za sudjelovanjem na TDK konferenciji u Budimpešti, održanoj 22. studenog 2017. godineudjelovale studentice Marina Prišlin, Antonia Bem, Dina Jelenčić, Sara Strelec i Anamaria Sluganović. Konferencija je održana pretežno na mađarskom jeziku, uz nekoliko govornika na engleskom jeziku, a trajanje svake prezentacije znanstvenog istraživanja bilo je vremenski ograničeno na osam minuta i dodatne dvije minutea postavljanje pitanja iz žirija i publike. Zanimljiva istraživanja studenata veterinarske medicine na konferenciji pokrivala su sva područja veterinarske znanosti i struke.

Studentice našeg fakulteta svoje su prezentacije održale na engleskom jeziku i od žirija osvojile posebnu nagradu za odličnu prezentaciju. Također, nagrađene su certifikatima za sebe i svoje mentore te Veterinarskim Priručnikom za uspješan nastavak obrazovanja.

tdk_1

Održane prezentacije naših studentica:
Bem, A., D. Jelenčić: 
Comparison of the LH wave characteristics in dairy cows subjected to three synchronization protocols“.

Prišlin, M.:  „Effect of organic selenium supplementation on level of alkaline phosphatase and zinc in chicken tissues at the end of the fattening period and after fasting

Strelec, S., A. Sluganović: Gender-related differences in lipid metabolism indicators and oxidative stress in swine blood serum and myocardium“.

tdk_2

Konferencija već godinama okuplja mlade znanstvenike te ih potiče da se iz godine u godinu trude, dokazuju i treniraju svoje vještine u postavljanju istraživanja te njihovom provođenju i predstavljanju.  Većina kvalitetnijih istraživanja i izlaganja su nagrađena nekom od mnogih nagrada fakulteta ili sponzora konferencije. Veterinarski fakultet u Budimpešti i njegov prorektor, prof.dr.sc Tibor Bartha, srdačno su ugostili studentice i omogućili im ugodan smještaj u studentskom domu Marek Jozsef te ručak u kantini njihovog fakulteta.

tdk_3 (Custom)

 

Anamaria Sluganović

 

 

Print Friendly