slika_vef_1Od 23. do 25. studenoga u Francuskom paviljonu Studentskog centra u Savskoj 25 održana je 22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu. Smotra se svake godine organizira za učenike završnih razreda srendjih škola, studente i sve ostale zainteresirane s ciljem informiranja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskom životu i svemu drugome što bi buduće studente moglo zanimati. Među tri umjetničke akademije i 31 fakultetom predstavljen je i Veterinarski fakultet u Zagrebu. Na inicijativu izv. prof. dr. sc. Ljube Barbića i doc. dr. sc. Nike Brkljača Bottegaro, te u suradnji s Državnom ergelom Đakovo, odlučeno je da tema ovogodišnjeg predstavljanja budu konji, tako su i svečano otvaranje te tijek Smotre prošli uz prisutnost dvaju prekrasnih lipicanaca iz jedne od najstarijih ergela u Europi.

slika_vef_2Aktivnosti oko predstavljanja Veterinarskoga fakulteta koordinirale su doc. dr. sc. Nika Brkljača Bottegaro i dr. sc. Jelena Selanec kojima su na štandu Fakulteta pomagali i drugi nastavnici s fakulteta te studenti koji su na temu konja svima zaineresiranima prikazali rad na Veterinarskome fakultetu. Prikazan je film o Fakultetu te je organiziran edukativni kviz znanja o konjima, a za izvrstan uspjeh sudionicima je dodjeljivana potkova za sreću, koju je dobila i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Istodobno je predstavljena vrlo uspješna suradnja s Državnom ergelom Đakovo čiji su prekrasni konji plijenili pozornost posjetitelja i time, sigurni smo, pridonijeli promicanju veterinarske struke i među sadašnjim i budućim studentima, i ostalim posjetiteljima.

slika_vef_3

Da je ideja o predstavljanju Fakulteta bila izvrsna zamisao, potvrdila je i svečana dodjela priznanja najuspješnijim sudionicima Smotre kojom je ovogodišnje predstavljanje sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i završilo. Naime, Veterinarski je fakultet osvojio priznanje za najoriginalnije predstavljanje na Smotri. Prilikom uručenja priznanja rektor prof. dr. sc. Damir Boras rekao je: “Ne moramo veterinarsku struku posebno predstavljati, ali moramo reći da je to u znanstvenom smislu jedna od najboljih struka, koja ima izvrstan doktorski studij, preddiplomski i diplomski studij, a karakterizira ga i to da na taj fakultet dolaze stvarno oni koji vole životinje.” Rektor je rekao i da se priznanje dodjeljuje jer, osim što je Fakultet prikazao sve ono što se u znanstvenom smislu uči i kako se može vježbati, sa svim je svojim resursima prikazao i ljepotu veterinarske struke te tako pridonio promidžbi Sveučilišta u Zagrebu.

slika_vef_4

Ured dekana Veterinarskoga fakulteta
Željana Klječanin Franić, prof.

Print Friendly