Predsjednica zbora:
Prof. dr. sc. Nina Poljičak Milas
nina.poljicak.milas@vef.hr

Dopredsjednica zbora:
Doc. dr. sc. Kristina Matković
kristina.matkovic@vef.hr

Voditelj gudačko puhačke sekcije:
Doc. dr. sc. Hrvoje Lucić
hrvoje.lucic@vef.hr

Tajnica zbora:
Mr. sc. Radmila Raguž-Đurić
radmila.raguz-duric@zg.t-com.hr 

Muzički voditelj:
mo. Josip degl’Ivellio
josip.degl-ivellio@zg.htnet.hr 

 

Pjevači, svirači i ljubitelji glazbe pridružite se Zboru veterinara.

Zbor veterinara ponovno je osnovan 14. veljače 2011. godine nakon dvadesetogodišnje pauze. Tijekom dvije godine našeg djelovanja izrasli smo u zbor od četrdesetak članova, većinom studenata Veterinarskoga fakulteta te aktivnih i umirovljenih djelatnika, ali i prijatelja koji vole i žele pjevati. Gudačko puhački kvartet koji nas je pratio od samog početka rada, također je u međuvremenu narastao u pravi orkestar te je sukladno tome dobio novo ime: Akademski orkestar Veterinarskog fakulteta u Zagrebu. Ove akademske godine, 2012./2013., promijenili smo ime u “Akademski zbor Veterinarskog fakulteta u Zagrebu “Ab ovo”, a ravnanje zborom preuzeo je mo. Josip degl’Ivellio.

Na našim stranicama naći ćete Himnu veterinara koju je snimio nekadašnji Zbor veterinara i veterinarskih tehničara, a uskoro će, nadamo se, biti postavljena nova snimka. Također, naći ćete popis pjesama koje smo do sada uvježbali, ali rado ćemo uvježbati i druge, pa vas molimo da nam predložite što biste voljeli čuti na našim nastupima. Uz nastup u Hrvatskom glazbenom zavodu “Festa choralis zagrebiensis”, te Božićni koncert u amfiteatru Veterinarskog fakulteta, postavljene su poveznice na snimke pojedinih pjesama, te ih svakako poslušajte.

Nadamo se da će Akademski zbor VFZ “Ab ovo” zajedno sa Akademskim orkestrom VFZ nastaviti sa uspješnim radom u promociji našega fakulteta i struke te vas sve pozivamo da nam se pridružite i pomognete u ostvarenju naših želja, ali prije svega da zajedno sa nama uživate u pjevanju, sviranju, recitiranju, slikanju, druženju i prijateljstvu.

 

Popis pjesama Veterinarska himna Nastupi Zbora Galerija slika

 

Print Friendly