Postovani,

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj, u suradnji s Agencijom Campus France i veleposlanstvima Portugala, Spanjolske, Italije, Slovenije, Albanije, Grčke i Turske, poziva Vas da sudjelujete na « Znanstvenom danu posvećenom održivom razvoju » namijenjen predstavnicima zemalja mediteranskog područja, a  koji će se održati utorak, 26. lipnja 2018. u Motpellieru.
Cilj ovog susreta je bolje upoznavanje i povezivanje partnera i visokoškolskih i znanstvenih institucija iz  Francuske i mediteranskih zemalja,  koji se bave istraživanjima održivog razvoja. To će biti prilika za umrežavanje, definiranje novih potencijalnih oblika suradnje i znanstvenih projekata kao i definiranje izvora financiranja za njihovu realizaciju. Posebno se želi povezati ili učvrstiti veze izmedju zemalja s obje strane Mediteranskog mora.

U okviru teme održivog razvoja poseban naglasak staviti će se na : upravljanje vodama, klimatske izazove, bioraznolikost, ekologiju i meteorologiju, agrobiologiju i agroekologiju, bioenergiju, ekotehnologiju i sl.
Prvi dio dana biti će posvećen izlaganjima o različitim mogućnostima suradnje izmedju Francuske i ostalih zemalja (sveučilišne, znanstvene, ekonomske…). Govoriti će se o financiranju iz europskih fondova (Obzor 2020) kao i o nacionalnim inicijativama kojima se potiče istraživanje i mobilnost iz područja održivog razvoja.
Drugi dio dana biti će posvećen bilateralnim sastancima sa francuskim institutima i sudionicima, koje će biti potrebno predhodno dogovoriti. Popis francuskih institucija koje će sudjelovati na ovom dogadjanju kao i precizan program bit će poznati sredinom svibnja.
U prilogu možete naći poziv (save the date)  za sudjelovanje na ovom dogadjaju.

Sudjelovanje je besplatno.

Prijave za sudjelovanje potrebno je poslati elektroničkim putem na adresu : jasna.bas@diplomatie.gouv.fr.

Prijava mora sadržavati životopis znanstvenika te motivacijsko pismo za sudjelovanje sa sažetim opisom dosadašnjeg djelovanja u području održivog razvoja.

Ostajem na raspolaganju za sve dodatna pitanja i informacije.

Jasna BAS
Attachée de coopération scientifique et universitaire
Institut Français
Hebrangova 2 – 10000 Zagreb CROATIE

tél : 00 385 1 489 36 49

INSTITUT FRANCAIS
ZAGREB
www.institutfrançais.hr