Uvodno predavanje za brucoše veterine

29.09.2020.

U ponedjeljak 28. rujna 2020. održano je uvodno predavanje za studente prve godine studija veterinarske medicine. U Velikoj predavaonici studentima je dobrodošlicu u akademski svijet zaželio dekan prof. dr. sc. Nenad Turk. Dekan je istaknuo prednosti Veterinarskoga fakulteta, među kojima je i ta da studenti sva predavanja i vježbe imaju na jednome mjestu, unutar kampusa, u kojemu vlada izrazito prijateljsko okruženje što je važno s obzirom na to da će mnogo puta studenti više vremena u danu provesti na Fakultetu nego kod kuće. Također je zamolio za odgovorno ponašanje, osobito u kontekstu trenutačne pandemije bolesti COVID-19 i poštovanja svih protuepidemijskih mjera s kojima su upoznati putem studentske referade, kako bi zaštitili sebe i druge.

Nakon dekanovih pozdravnih riječi studenti su mogli pogledati kratki film u kojemu je prikazana prošlost i sadašnjost Veterinarskoga fakulteta sa svim njegovim najvažnijim segmentima.

Prodekanica za integrirani studij i studente izv. prof. dr. sc. Andrea Gudan Kurilj zatim je predstavila studij veterinarske medicine. Upoznala je studente sa strukturom studija, usmjerenjima, općim nastavnim sadržajem iz veterine koji će sljedećih nekoliko godina usvajati na teorijskoj i praktičnoj razini. Posebno je istaknula koncept jednog zdravlja – krilaticu koja upućuje na sveobuhvatnost raznih područja koja će studenti svladavati kako bi jednog dana brigom o životinjama brinuli i o zdravlju ljudi. Studentima je predstavila i dijelove Pravilnika o integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju kako bi odmah bili upoznati s najvažnijim studentskim dužnostima i pravima.

Student Karlo Jerabek predstavio je Udrugu studenata veterinarske medicine, njezine ogranke i brojne aktivnosti. Predstavila i profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Saša Čuić koja je brucoše upoznala s održavanjem nastave iz tog predmeta.

Videovezom iz Sveučilišnog računskog centra Srce voditeljica Ureda za odnose s javnošću Nataša Dobrenić studente je upoznala s uslugama  uslugama Srca koje su osmišljene upravo za njih, kako bi im olakšale studiranje.

Skip to content