Događanja povodom stote obljetnice Veterinarskog fakulteta


Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ove godine obilježava 100 godina postojanja, čime se ubraja u pet najstarijih sastavnica Sveučilišta. Tijekom svih tih godina Fakultet i veterinarska profesija pokazali su i opravdali svoju društvenu važnost u službi zaštite jednog zdravlja, što je i slogan ovogodišnje proslave.

Danas je Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu europski prepoznata, vrhunska obrazovna institucija priznate kvalitete, vodeća u ovom dijelu Europe, što dokazuje i studijem veterinarske medicine na engleskom jeziku.

Za ovu važnu obljetnicu djelatnici fakulteta, studenti, ali i naši alumni, planiraju brojna događanja kojima će obilježiti prvih stotinu godina.

Uključite se svi svojim prijedlozima da zajedništvom generacija predstavimo i podržimo naš fakultet i osnažimo svoju profesiju.

Humanijada 2019. – 15. do 19. svibnja

27. po redu Humanijada održava se u Poreču. Na njoj sudjeluje 17 fakulteta biomedicinskog područja iz Hrvatske i BiH. Veterinarski fakultet predstavljat će 50 studenata koji će se natjecati u nogometu, košarci, odbojci, rukometu i pojedinačnim sportovima.

Sastanak alumnija – 17. svibnja 2019. u 12 sati

Alumni organiziraju sastanak i zajedničko druženje generacije koja je Veterinarski fakultet upisala prije 50 godina.

Upoznajmo pasmine – Meet the breed

Novoosnovani projekt na kojemu će biti izložene razne pasmine pasa i na kojemu će razni kinološki klubovi iz Zagreba pokušati ljudima približiti i pobliže objasniti kvalitete raznih pasmina pasa.

32. godišnja skupština Europske udruge ustanova za veterinarsku naobrazbu – 29. svibnja do 1. lipnja 2019.

(European Association of Establishments for Veterinary Education, EAEVE).
Veterinarski fakultet Zagreb ugostit će brojne dekane i prodekane europskih veterinarskih fakulteta.

Reptilomanija+ – 31. svibnja 2019.

Krajem svibnja održat će se još jedna edukativna izložba egzotičnih životinja. Prošle je godine kroz studentske prostorije na Veterinarskom fakultetu prošlo više od 15 000 ljudi, a ove godine nadamo se još većoj posjećenosti.

68. IVSA congress – 21. srpnja do 1. kolovoza 2019.

Dan karijera na Veterinarskom fakultetu

Ovaj je dan zamišljen kako bi se pomoglo studentima koji su pri kraju studija i koji će uskoro izaći na tržište rada. Putem raznih radionica, kao što su pisanje životopisa, kako se ponašati na razgovoru za posao, kako tražiti posao itd., studenti će biti informiraniji o tome što i kako trebaju raditi nakon što diplomiraju. Ujedno ćemo pozvati i razne poslodavce koji zapošljavaju veterinare, da studenti vide u kojim se sve područjima mogu zaposliti.

HT B2Run Zagreb – 3. listopada 2019. – poslovna utrka na kojoj će po treći put nastupiti i trkački tim Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Trkački tim Veterinarskoga fakulteta po treći će put nastupiti na ovoj poslovnoj utrci od 5 km, koja se organizira za tvrtke i ustanove iz javnog i privatnog sektora, obrte i udruge.

Međunarodni znanstveno-stručni kongres „Veterinarska znanost i struka“ – 10. do 12. listopada 2019.

Dan doktorata

13. studenoga 2019. u 11 sati – Svečana sjednica Fakultetskoga vijeća, kristalna dvorana hotela Westin

Koncert Akademskog zbora Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu „Ab ovo“ i gostiju – 16. studenoga 2019. od 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu Gundulićeva 6, Zagreb

Bal veterinara – 23. studenoga 2019., od 19:30 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin