Na nedavno održanoj svečanosti dodjele ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija visokog obrazovanja“ u Ministarstvu znanosti i obrazovanja dekan Veterinarskoga fakulteta prof. dr. sc. Nenad Turk potpisao je ugovor o provođenju projekta “Uspostava poslijediplomskih specijalističkih studija veterinarske medicine na engleskom jeziku” vrijedan 1,7 milijuna kuna.

ug_1

Projekt će trajati dvije godine, a cilj mu je uspostava specijalističkih studija na engleskom jeziku u jedinoj veterinarskoj visokoobrazovnoj ustanovi u Hrvatskoj. Provedba projekta pridonijet će jačanju jezičnih kompetencija nastavnika, podizanju kvalitete studijskih programa te pozicioniranju ustanove prijavitelja na međunarodnoj razini. Razvijeni i akreditirani studijski programi zadovoljit će potrebe ciljnih skupina i krajnjih korisnika, a dugoročno će se povećati mobilnost studenata i nastavnika te ostvariti temelji za združene studije. Partner na projektu je Hrvatska veterinarska komora.

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.