Dekan

prof. dr. sc. Marko Samardžija

Poštovane kolegice i kolege, cijenjeni suradnici, dragi studenti,

iznimna mi je čast što imam priliku obratiti Vam se kao dekan Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji će tu časnu dužnost obavljati u mandatnom razdoblju od 2022. do 2025. godine. Stupivši na dužnost dekana osjećam veliku odgovornost i obvezu da zajedno sa svojim prodekanskim timom, i sa svima vama koji svojim radom i entuzijazmom pridonosite opstojanju i razvoju naše visokoobrazovne znanstvene institucije, i dalje kročimo u budućnost usmjereni na dobrobit studenata, svih nas djelatnika, ali i šire društvene zajednice.

Veterinarski je fakultet kroz svoju stoljetnu povijest stalno težio unapređenju, bez obzira na promjene državno-političkih i socio-ekonomskih okolnosti, i u posljednjem je desetljeću zauzeo vrlo visoku poziciju u obrazovanju doktora veterinarske medicine, ne samo u regiji nego i na europskom prostoru visokog veterinarskog obrazovanja.

Premda i danas živimo u izazovnim vremenima u kojima se, osim sa zahtjevima stalnog poboljšanja svih naših djelatnosti, moramo nositi i s izazovima koje su donijeli pandemija, potresi i rat na europskom prostoru, usredotočenost na razvoj struke, znanosti i obrazovnog programa studija veterinarske medicine i dalje će biti u prvom planu. Ostvarenje tog cilja temeljit će se na našoj zajedničkoj suradnji, na poštovanju svih djelatnika i studenata. Spreman sam saslušati svaku ideju, uvažiti kritiku i podržati svaku inicijativu usmjerenu na unapređenje rada svih dijelova našeg obrazovnog sustava i razvoj svih naših djelatnosti. Pozivam vas da na ovom zajedničkom putu u budućnost budemo odgovorni, i prema sebi i prema drugima, da se međusobno uvažavamo i potičemo kako bismo stvorili pozitivno radno okruženje u kojemu se svatko od nas osjeća vrijednim i kako bismo uspješno kročili naprijed.

Svojim prethodnicima zahvaljujem na svemu što su učinili za razvoj institucije te obećajem da ću predano i ustrajno raditi na tome da se i dalje razvijamo, da Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu bude prepoznatljiv kao kvalitetna obrazovna i znanstvena ustanova te da svaki djelatnik i svaki student bude ponosan što je dio tog sustava.

 

 

 

 

Skip to content