Udruga studenata veterinarske medicine – USVM

Udruga studenata veterinarske medicine Equus osnovana je 1993. godine pod vodstvom pok. izv. prof. dr. sc. Igora Štokovića i izv. prof. dr. sc. Ljube Barbića.

Udruga studenata veterinarske medicine (USVM) novoosnovana je udruga čiji je cilj ujediniti sve studente Veterinarskoga fakulteta te promocija Fakulteta i veterinarske medicine općenito. Udruga se sastoji od svih prijašnjih udruga koje su djelovale na Fakultetu, a to su IVSA Hrvatska, USVM Equus i SportVEF. Izborna skupština Udruge studenata veterinarske medicine održana je 1. ožujka 2017. godine, pri čemu su članovi upoznati s ciljevima nove udruge te su provedeni izbori za njeno vodstvo. Vodstvo udruge čini predsjedništvo, koje se sastoji od sedam članova: predsjednik, potpredsjednik, dva predstavnika Studentskog zbora te jedan predstavnik iz svake pojedine udruge. Predsjedništvo se redovito sastaje jednom mjesečno, dok se sjednice na kojoj sudjeluju svi članovi USVM-a održavaju svaka dva mjeseca.

Članovi Udruge svake godine organiziraju Vef party koji se održava četiri puta u akademskoj godini u Studentskim prostorijama Veterinarskoga fakulteta, te ostale društvene aktivnosti poput Kviz liga, Kino utorkom, debata Debatnog kluba Veterina, itd.

 

Također, dio equusovaca brine o vođenju Nastambe za egzotične i laboratorijske životinje koja se nalazi u prostorima fakulteta. Tu se u suradnji sa Zavodom za stočarstvo, Zavodom za anatomiju, histologiju i embriologiju te Klinikom za unutarnje bolesti organiziraju vježbe gdje studenti uče kako pristupiti i pregledati i te vrste životinja, koje nisu česte kao kućni ljubimci, ali postaju sve popularniji pacijenti.