Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje

Ured za  razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu središnje je mjesto za pružanje pomoći studentima tijekom i u periodu do dvije godine nakon završetka studija, vezanu uz informiranje, savjetovanje, komunikaciju sa Studentskom službom, dodatne oblike edukacije, podršku učinkovitijem studiranju, umrežavanje studenata i poslodavaca, psihološko savjetovanje i druge oblike pomoći vezane uz razvoj karijere i osobnih vještina studenata.

Kroz sustav ponude poslova, dodatnih edukacija, savjetovanja, praksi i novih kontakata studentima se olakšavala tranzicija s Fakulteta u poslovnu okolinu te omogućava da na novom radnom mjestu netom diplomirani doktori veterinarske medicine aktivno pridonose poslovnoj okolini od samog početka, uz skraćeni period učenja.

Izgradnja karijere svakog našeg studenta osigurana je kroz Ured za za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje koji je osnovna točka kontakta studenata, Fakulteta i poslodavaca.

Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje na raspolaganju je već od trenutka razmišljanja o studiju kao glavna točka informiranja budućih studenata te nadalje kao podrška tijekom upisa.

Za vrijeme studiranja na Fakultetu, Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje ima savjetodavnu ulogu iz svih područja potrebnih studentima: pomoć i podrška pri učenju, stručna psihološka pomoć, organiziranje dopunske i dodatne nastave, planiranje i realizacija stručnih praksi, karijerna savjetovanja i savjetovanja o daljnjem akademskom razvoju te pomoć pri zapošljavanju.

Aktivnosti

 • savjetodavni centar za studente
 • akademsko savjetovanje
 • psihološko savjetovanje
 • radionice i edukacije
 • studentske prakse
 • projektno orijentirana nastava u suradnji s gospodarstvom
 • umrežavanje studenata i poslodavaca
 • studentsko poduzetništvo

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. www.strukturnifondovi.hr

 

16. pro
BLAGDANSKI MENTAL HEALTH CHECK

BLAGDANSKI MENTAL HEALTH CHECK

Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje u suradnji s Udrugom studenata Veterinarskog fakuleta Equus proveo je radionicu BLAGDANSKI MENTAL HEALTH CHECK na kojoj se odgovaralo i raspravljalo o problemima koji muče studente u ovo predblagdansko doba. Hvala svom nastavnom i nenastavnom osoblju na sudjelovanju i dragim studentima na lijepom odazivu! Iva Lehunšek Panić,…

15. pro
Karijerni centar za 10!

Karijerni centar za 10!

Sa Stručne radionica „Karijerni centar za 10!“ odlazimo puni pozitivnih dojmova i otvorenog puta za uspješnu suradnju i pružanje uzajamne podrške budućem radu Ureda za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje VEF-a i CPSRK-a FOI-a.

13. pro
Istraživanje o prevalenciji anksioznosti, depresije i sindroma izgaranja studenata veterine

Istraživanje o prevalenciji anksioznosti, depresije i sindroma izgaranja studenata veterine

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, provodi istraživanje o prevalenciji anksioznosti, depresije i sindroma izgaranja studenata veterine i njihove povezanosti s različitim stresorima i osobinama ličnosti. Osnovni cilj istraživanja je analizirati utjecaj različitih čimbenika, od individualnih osobina, sociodemografskih obilježja te stresora akademske i neakademske naravi, na dobrobit studenata….

07. pro
4. Humanitarni advent na VEFu

4. Humanitarni advent na VEFu

Dragi svi, kako bismo se svi povezali, opustili i pritom pokazali koliko srce imamo, pripremili smo mnogo aktivnosti za ovogodišnji Advent.

20. stu
Provedba stručne prakse na VEFu u tri videa!

Provedba stručne prakse na VEFu u tri videa!

U edukativnim videima koje su snimili naši kolege i kolegice zajedno s URKAPS-om, pogledajte kako to izgleda kad na našem fakultetu izaberete smjer “Farmske životinje i konji”.

25. svi
Radionice osobnog i profesionalnog razvoja u sklopu projekta VETFARM

Radionice osobnog i profesionalnog razvoja u sklopu projekta VETFARM

U sklopu projekta VETFARM, (“Unapređenje stručne prakse na farmskim životinjama i konjima na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – VETFARM“ (UP.03.1.1.04.0045)) koji je započeo u proljeće 2020., nastavno i nenastavno osoblje, kao i studenti dobili su priliku raditi na svom osobnom i profesionalnom razvoju, proći kroz ciklus radionica osnaživanja osobnih kapaciteta, pronalaska motivacije i potrebnih vještina…

17. svi
Samoregulacija i samoregulacija učenja

Samoregulacija i samoregulacija učenja

Dragi studenti, ako ponekad imate osjećaj da vam vrijeme nekotrolirano „curi“ i da ne stižete izvršiti sve svoje obaveze ili se pak osjećate frustrirano nagomilanom količinom ispitnog gradiva i ne znate kako sistematizirati sadržaj, razlučiti prioritete i postaviti ostvarive ciljeve, pravo je vrijeme da upoznate što je to samoregulacija i kako uspješno primijeniti samoregulaciju učenja…

01. tra
Oblici potpore

Oblici potpore

Dragi studenti, neke vrlo vrijedne informacije o vašim pravima, kao i različitim oblicima potpore kao što je prilagodba nastavnog procesa i načina polaganja ispita, možete pronaći na sljedećim internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu. http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/podrska-studentima/ured-za-studente/ http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/podrska-studentima/podrska-studentima-s-invaliditetom/oblici-potpore/  

18. ožu
Savjeti za uspješnije studiranje

Savjeti za uspješnije studiranje

Dragi studenti, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu djeluje Savjetovalište za studente kao produžena ruka Odsjeka za psihologiju. Na internet stranici Savjetovališta možete pronaći korisne informacije za uspješnije studiranje. Neke od tema koje bi vam mogle biti korisne su: dobar plan učenja, mentalne mape, mudro postavljati ciljeve, strah od javnog izlaganja, kako se uspješno pripremiti za seminar,…

09. ožu
Popis ustanova za pružanje psihološke pomoći

Popis ustanova za pružanje psihološke pomoći

Dragi studeni,

Ako primijetite da negativne emocije nisu samo prolazna faza te da se pojavljuju često intenzitetom kojeg ne možete kontrolirati, želimo vas ohrabriti da potražite stručnu psihološku pomoć.
U nastavku je popis ustanova za pružanje različitih vidova psihološke pomoći.

Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje VEF-a priprema studenate za konkurentan nastup na domaćem i svjetskom tržištu rada nakon završetka Fakulteta te pružanje podrške organizacijama pri odabiru novih djelatnika.

 Aktivnosti

 • Umrežavanje ciljnih skupina – studenti, poslodavci i alumni
 • Stvaranje baze podataka studenata i poslodavaca
 • Edukacija studenata o tržištu rada i zapošljavanju
 • Razvijanje vještina upravljanja karijerom
 • Pružanje potpore studentima putem savjetovanja i usmjeravanja
 • Organizacija predavanja relevantnih za razvoj karijere studenata
 • Stvaranje inicijalnih veza sa poslodavcima i dogovaranje sadržaja praksi i projekata
 • Zadržavanje kontakta sa alumni zajednicom i dogovaranje različitih oblika suradnje
 • Posredovanje pri zapošljavanju
 • Individualna i grupna karijerna savjetovanja
 • Upoznavanje sa mogućnostima daljnjeg školovanja
 • Davanje preporuka studentima
 • Organiziranje Dana karijere, karijerne panel diskusije, networking
 • Promocija nacionalnih i internacionalnih prilika za studente
 • Pružanje bitnih informacija o natječajima i stipendijama
 • Prenosi studentima poslovne ponude poslodavaca
 • Pruža partnerstvo prilikom osnivanja studentskih poduzeća na temelju kreativnih ideja
 • Organizira tematske radionice od strane stručnih predavača ili studenata poslijediplomskih i doktorskih studija.

Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje VEF-a sustavno brine o mentalnom zdravlju studenata i pruža kontinuiranu podršku učinkovitijem studiranju.

Aktivnosti

 • Kontinuirano praćenje uspjeha studiranja
 • Pomoć i podrška savladavanju samoregulacije i planiranju učenja
 • Rad na razvoju kreativnih strategija i tehnika učenja
 • Razvijanje strategije cjeloživotnog učenja
 • Savjetodavna podrška za uspješnije studiranje (organizacija vremena, upravljanje stresom, strukturiranje procesa rada, donošenje odluka, samoprocjena mogućnosti i ograničenja, samoprezentacija, samopraćenje i samovrednovanje.)
 • Pomoć i podrška pri razvoju socijalnih i emocionalnih vještina
 • Profesionalno usmjeravanje (identificiranje ciljeva, mogućnosti, interesa, vrijednosti i vještina
 • Edukativne radionice komunikacijskih i prezentacijskih vještina (verbalna i neverbalna komunikacija, pisanje životopisa, molbi, motivacijskog pisma, izvještaja o dosadašnjem stručnom i znanstvenom radu, simulacije intervjua i razgovora za posao, upoznavanje s procesom testiranja za zapošljavanje, komunikacija putem e-maila, korištenje elektroničkih medija i komunikacija na društvenim mrežama i sl.)
 • Psihološka podrška pri rješavanju različitih osobnih izazova

izv. prof. dr. sc. Andrea Gudan Kurilj

izvanredna profesorica, DECVP
Andrea Gudan Kurilj

prof. pedagog. Iva Lehunšek Panić

Ured za studente
Iva Lehunšek Panić
Skip to content