Sport VEF

Sport VEF

SportVEF

SportVEF je sekcija koja se nalazi unutar Udruge studenata veterinarske medicine USVM, koja je zadužena za sve sportske događaje kojima prisustvuju studenti. Uz to SportVEF potpomaže i u drugim studentskim projektima koje provodi USVM. Prošle godine studenti Veterine su se natjecali na Sveučilisnoj ligi u muškom i ženskom nogometu, muškoj i ženskoj odbojci te muškoj košarci. Dakako, bili smo sudionici i Humanijade 2019, te organizirali sportska natjecanja za studente u sklopu dana studenata veterinarske medicine.

HUMANIJADA

Humanijada je tradicionalni međunarodni, sportsko – edukacijski susret studenata biomedicinskih fakulteta na kojima su uz natjecanja u različitim sportovima studenti educiraju i potiču na druženje.Humanijada je međunarodni sportsko – edukacijski susret biomedicinskih fakulteta koji se održava još od 1993. godine. Na Humanijadi sudjeluju svi fakulteti biomedicinskog područja iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Humanijada, kao takva, čini jedinstven događaj koji kroz sport i zabavu te razmjenu iskustava i razvijanje timskog rada čini okosnicu međuljudskih i profesionalnih odnosa među budućim stupovima zdravog načina života i življenja. Ovaj događaj je 2017. Godine proslavio dvadeset i petu obljetnicu održavanja. Studenti Veterinarskog fakulteta sudjeluju na ovom sportsko-edukativnom događaju od njenog samog osnutka, pa tako želimo da se ta tradicija i nastavi. Mladi sportaši Veterinarskog fakulteta vrlo su uspješni u sportovima koji se igraju na Humanijadi pa tako svake godine osvajaju velik broj medalja i samim time promiču Veterinarski fakultet u akademskim krugovima i potiču buduće mlade generacije da također prisustvuju na Humanijadi i nastave se baviti sportom i promocijom veterinarske medicine putem sporta.

Natjecanja se provode u osam sportova (odbojka na pijesku, odbojka, tenis, stolni tenis, futsal, rukomet, košarka, plivanje) u muškoj i ženskoj konkurenciji. Uz sport organiziran je i zabavni program. Na ovogodišnjoj Humanijadi bilo je preko 700 natjecatelja s 17 fakulteta. Humanijada 2019. Održana je od 15. Do 19.05. kompleksu Lanterna u Poreču. USVM SportVEF je i ove godine bio jedan od sudionika sa svojih 48 natjecatelja u ekipnim i pojedinačnim sportovima. Ova godina je bila uspješna jer smo osvojili odlično četvrto mjesto u ukupnom poretku, te je uz to naš kolega Jurica Horvat bio proglašen najbolim sportašem Humanijade 2019.

 

Natjecanja se provode u osam sportova (odbojka na pijesku, odbojka, tenis, stolni tenis, futsal, rukomet, košarka, plivanje) u muškoj i ženskoj konkurenciji. Uz sport organiziran je i zabavni program. Na ovogodišnjoj Humanijadi bilo je više od 700 natjecatelja s 15 fakulteta. Humanijada 2017. održana je od 3. do 7. svibnja u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama. USVM SportVEF i ove je godine bio jedan od sudionika sa svojih 37 natjecatelja u ekipnim i pojedinačnim sportovima. Ova je godina bila najuspješnija za sportaše veterine jer smo osvojili odlično treće mjesto u ukupnom poretku, a naša je studentica Sara Klobučar proglašena najboljom sportašicom Humanijade 2017.

 

 

Skip to content