Laboratoriji Zavoda za patofiziologiju

U Zavodu za patofiziologiju djeluju hematološki i biokemijski laboratorij u okviru nastavnog, znanstvenog i stručnog rada. Laboratoriji pružaju usluge hematoloških i biokemijskih pretraga gmazova, ptica i ostalih egzotičnih životinja koji uključuju određivanje broja krvnih stanica (eritrocita, leukocita i trombocita), diferencijalne krvne slike, hematokrita i koncentracije hemoglobina. Navedene usluge Zavoda provodese za potrebe Ambulante za egzotične…

Laboratoriji Zavoda za patofiziologiju

Radno vrijeme

Radnim danom: od 9 do 16 sati

Kontakt: 01/2390-180

U Zavodu za patofiziologiju djeluju hematološki i biokemijski laboratorij u okviru nastavnog, znanstvenog i stručnog rada.

Laboratoriji pružaju usluge hematoloških i biokemijskih pretraga gmazova, ptica i ostalih egzotičnih životinja koji uključuju određivanje broja krvnih stanica (eritrocita, leukocita i trombocita), diferencijalne krvne slike, hematokrita i koncentracije hemoglobina. Navedene usluge Zavoda provodese za potrebe Ambulante za egzotične životinje Zavoda za bolesti peradi s klinikom, Zoološkog vrta grada Zagreba, Centara za oporavak divljih životinja (Centar za oporavak morskih kornjača, Pula i Oporavilište za bjeloglave supove, Beli, otok Cres) kao i drugih zainteresiranih subjekata.

S obzirom na specifičnost krvne slike ptica i gmazova, interpretaciju dobivenih rezultata obavljaju djelatnici Zavoda za patofiziologiju specijalizirani u području hematologije egzotičnih i divljih životinja.

izv. prof. dr. sc. Maja Belić

Predstojnica; izvanredna profesorica
Maja Belić

prof. dr. sc. Romana Turk

redovita profesorica
Romana Turk

Zainteresirani ste za studiranje na Veterinarskom fakultetu?

Više o programima

Skip to content