100 godina VEF-a


Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ove godine obilježava 100 godina postojanja, čime se ubraja u pet najstarijih sastavnica Sveučilišta. Tijekom svih tih godina Fakultet i veterinarska profesija pokazali su i opravdali svoju društvenu važnost u službi zaštite jednog zdravlja, što je i slogan ovogodišnje proslave.

Danas je Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu europski prepoznata, vrhunska obrazovna institucija priznate kvalitete, vodeća u ovom dijelu Europe, što dokazuje i studijem veterinarske medicine na engleskom jeziku.

Za ovu važnu obljetnicu djelatnici fakulteta, studenti, ali i naši alumni, planiraju brojna događanja kojima će obilježiti prvih stotinu godina.

Uključite se svi svojim prijedlozima da zajedništvom generacija predstavimo i podržimo naš fakultet i osnažimo svoju profesiju.

Događanje podržavaju:

Grad Zagreb

 

 

Humanijada 2019.

27. po redu Humanijada održava se u Poreču od 15. do 19. svibnja. Na njoj sudjeluje 17 fakulteta biomedicinskog područja iz Hrvatske i BiH. Veterinarski fakultet predstavljat će 50 studenata koji će se natjecati u nogometu, košarci, odbojci, rukometu i pojedinačnim sportovima.

Sastanak alumnija

Alumni organiziraju sastanak i zajedničko druženje generacije koja je Veterinarski fakultet upisala prije 50 godina 17. svibnja 2019. u 12 sati.

Upoznajmo pasmine – Meet the breed

Novoosnovani projekt na kojemu će biti izložene razne pasmine pasa i na kojemu će razni kinološki klubovi iz Zagreba pokušati ljudima približiti i pobliže objasniti kvalitete raznih pasmina pasa.

32. godišnja skupština Europske udruge ustanova za veterinarsku naobrazbu (EAEVE)

(European Association of Establishments for Veterinary Education, EAEVE).
Veterinarski fakultet Zagreb ugostit će brojne dekane i prodekane europskih veterinarskih fakulteta od 29. svibnja do 1. lipnja 2019.

Reptilomanija+

Od 29. svibnja do 2. lipnja 2019. održat će se još jedna edukativna izložba egzotičnih životinja Reptilomanija+. Prošle je godine kroz studentske prostorije na Veterinarskom fakultetu prošlo više od 15 000 ljudi, a ove godine nadamo se još većoj posjećenosti.

68. IVSA congress

Dan karijera na Veterinarskom fakultetu

Ovaj je dan zamišljen kako bi se pomoglo studentima koji su pri kraju studija i koji će uskoro izaći na tržište rada. Putem raznih radionica, kao što su pisanje životopisa, kako se ponašati na razgovoru za posao, kako tražiti posao itd., studenti će biti informiraniji o tome što i kako trebaju raditi nakon što diplomiraju. Ujedno ćemo pozvati i razne poslodavce koji zapošljavaju veterinare, da studenti vide u kojim se sve područjima mogu zaposliti.

HT B2Run Zagreb

Trkački tim Veterinarskoga fakulteta po treći će put nastupiti na ovoj poslovnoj utrci od 5 km, koja se organizira za tvrtke i ustanove iz javnog i privatnog sektora, obrte i udruge 3. listopada 2019.

Međunarodni znanstveno-stručni kongres „Veterinarska znanost i struka“

Web stranica kongresa je: vzs2019.eu 

Datumi: 10. do 12. listopada 2019.

Dan doktorata

FRIDAY OCTOBER 11TH 2019 – PHYSICS DEPARTMENT LECTURE HALL

 

PHD DAY OF THE FACULTY OF VETERINARY MEDICINE – PHYSICS DEPARTMENT LECTURE HALL

PhD program: Veterinary Science

9:00-

9:10

Dean Konjević:

 

INTRODUCTION TO A PHD DAY

INVITED LECTURE
9:10-

9:50

Peter David Eckersall:

 

MANNA THE MARIE-CURIE EUROPEAN JOINT DOCTORATE IN MOLECULAR ANIMAL NUTRITION, A TRANS EUROPE COLLABORATION BETWEEN UNIVERSITIES AND THE COMMERCIAL SECTOR

ORAL PRESENTATIONS
9:50-10:05 Doroteja Huber:

 

POSTMORTAL AND MOLECULAR RESEARCH OF BACTERIAL AND PROTOZOAL VECTOR-BORNE DISEASES OF CATS AND DOGS

10:05-10:30 Cofee break
ORAL PRESENTATIONS
10:30-10:45 Mirela Pavić:

 

INFLUENCE OF GENDER AND CASTRATION ON THE EXPRESSION AND DISTRIBUTION OF TRANSPORTERS INVOLVED IN TRANSEPITHELIAL GLUCOSE TRANSPORT IN PORCINE SMALL INTESTINE

10:45-11:00 Matko Perharić:

 

MOLECULAR EPIZOOTIOLOGY AND VALIDATION OF FELINE IMMUNODEFICIENCY VIRUS DIAGNOSTICAL PROCEDURES IN CROATIA

11:00-11:15 Miljenko Bujanić:

 

VARIABILITY OF THE GENES OF MAJOR HISTOCOMPATIBILITY COMPLEX IN RED DEER (CERVUS ELAPHUS) IN RELATION TO FASCIOLOIDES MAGNA INFECTION

11:15-11:30 Nikola Rošić:

 

THE EFFECT OF HEAT STRESS ON ANTIOXIDATIVE STATUS AND MACROMINERAL METABOLISM IN DAIRY COWS DURING THE TRANSITION PERIOD

11:30-11:45 Ivana Pipal:

 

CORRELATION BETWEEN ENERGY METABOLISM OF COWS IN THE EARLY PUERPERIUM AND CALVES IN THE NEONATAL PERIOD

11:45-12:00 DISCUSSION
12:00-13:00 Lunch

 

Svečana sjednica Fakultetskog Vijeća VEF-a i promocija monografije

Monograph: 100 Years of Faculty of Veterinary Medicine, University of Zagreb (Editor-in-Chief, Prof. Dr. Željko Pavičić)

 

15.11. 11 sati: svečana sjednica Fakultetskog Vijeća Veterinarskog fakulteta i promocija monografije 100 godina Veterinarskoga fakulteta

Svečana sjednica Fakultetskoga vijeća, kristalna dvorana hotela Westin

Svečana sjednica Fakultetskoga vijeća održat će se 13. studenoga 2019. u 11 sati  u kristalnoj dvorani hotela Westin sa prijenosom uživo na HTV 4

Koncert Akademskog zbora Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu „Ab ovo“ i gostiju

Koncert Akademskog zbora Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu „Ab ovo“ i gostiju održat će se 16. studenoga 2019. od 20 sati u Preporodnoj dvorani HAZU, Opatička 18, Zagreb

Bal veterinara – 23. studenoga 2019., od 19:00 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin

Filatelistička izložba i izdavanje jubilarne poštanske marke

Povodom obilježavanja 100. obljetnice osnutka Veterinarskog fakulteta, Hrvatska pošta izdala je prigodnu poštansku marku Fakulteta. Marka će biti predstavljena 14. studenog 2019. u Velikoj predavaonici Veterinarskog fakulteta, Heinzelova 55, Zagreb, s početkom u 10:00 sati.

Predavanja istaknutih alumna VEF-a

14. 11. 11 sati Kristijan Ramadan, profesor na Oxfordu i Milorad Radaković, Cambridge, Velika predavaonica