Časopis Veterinar

Znanstveno-stručni  časopis studenata veterinarske medicine “Veterinar” utemeljen  je 1938. godine. S kratkim prekidima u kontinuitetu izlaženja, predstavlja dugu tradiciju i obilježje ponajprije studenata veterinarske medicine koji su i ključni u njegovu stvaranju.

U novim brojevima „Veterinara“ objavljuju se izvorni znanstveni i stručni radovi iz različitih područja veterinarske medicine. Svaki objavljeni znanstveno-stručni rad nastao je u suradnji studenata veterinarske medicine s njihovim mentorima.

Osim znanstvenih i stručnih radova, časopis donosi i popularizacijske članke studentskih udruga Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, članke o studentskim boravcima u inozemstvu te zanimljive intervjue. „Veterinar“ izlazi dva puta godišnje.

Kvaliteta časopisa podignuta je na višu razinu te se redovito održava kontinuitet izlaženja. Zahvaljujući tome, studenti članovi Uredničkog kolegija nagrađeni su Rektorovom nagradom za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici u akademskoj godini 2017./2018.

Svi zainteresirani autori mogu se uključiti u stvaranje novih brojeva dostavljajući svoje radove i popularizacijske članke te na taj način podržati časopis u sljedećem razdoblju. Upute autorima možete pronaći na posljednjoj stranici časopisa. Sva izdanja časopisa možete naći na IZDAVAŠTVU.

Kontakt urednice: Ana Gross, agross(@)vef.hr

Skip to content