ERASMUS+

Općenito  o Erasmus+ programu

Program Erasmus+ je program Europske unije kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Proračun programa Erasmus+ na razini Europe za razdoblje od 2021. – 2027. procjenjuje se na 26,2 € milijarde, što je gotovo dvostruko više u odnosu na prethodni program (2014. – 2020.). Program za razdoblje 2021. – 2027. izrazito je usmjeren na socijalnu uključenost, zelenu i digitalnu tranziciju te promicanje sudjelovanja mladih u demokratskom životu. Podupire prioritete i aktivnosti u okviru europskog prostora obrazovanja, Akcijskog plana za digitalno obrazovanje i Programa vještina za Europu. Erasmus + program provodit će se kroz sljedeće aktivnosti za razdoblje od 2021. do 2027.:

  • Ključna aktivnost 1 (KA1) – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince
  • Ključna aktivnost 2 (KA2) – Suradnja organizacija i institucija
  • Ključna aktivnost 3 (KA3) – Podrška razvoju politike i suradnji
  • Aktivnosti Jean Monnet

Za centralizirane aktivnosti programa nadležna je Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA), dok su decentralizirane aktivnosti u nadležnosti nacionalne Agencije za mobilnost i programe EU.

Više informacija i detalji novog program objavljeni su na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU i Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) kroz pristup na poveznici https://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/erasmus/

Razdoblje u kojem se može ostvariti mobilnost te informacije o financijskim potporama za vrijeme mobilnosti kao i postupak same prijave definirani su Natječajima. Za više informacija saznati na poveznicama Sveučilišta u Zagrebu http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-suradnja/partnerstva/erasmus-program/, Agencije za Mobilnost i Programe Europske Unije (AMPEU) https://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/erasmus/ te službene stranice ERASMUS+: Nove perspektive, novi obzori https://erasmus-plus.ec.europa.eu/hr

Više o uputama i obrascima te programu ERASMUS+ na poveznici Sveučilišta u Zagrebu http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/erasmus-plus/

Natječaji

AKTIVNI NATJEČAJI

DRUGI KRUG NATJEČAJA za Erasmus+ mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2023./24. – programske zemlje (KA131)

Natječaj za odlaznu mobilnost osoblja prema tzv. trećim zemljama-Erasmus+ KA171

U pripremi je 1. krug natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za ak. god. 2023./24. Kratka obavijest može se naći na mrežnim stranicama, ovdje.

4. krug Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA131) – međunarodna mobilnost koja uključuje treće zemlje koje nisu pridružene programu, razdoblje mobilnosti: od 05.06.2023. do 30.09.2023.

7. KRUG NATJEČAJA Erasmus+ KA107 za mobilnost osoblja, 01.05.2023. – 17.06.2023. – PARTNERSKE ZEMLJE

PRVI KRUG NATJEČAJA za Erasmus+ mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2023./24. – programske zemlje (KA131)

Treći krug Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA131) – međunarodna mobilnost koja uključuje treće zemlje koje nisu pridružene programu, razdoblje mobilnosti: od 03.04.2023. do 30.09.2023.

Rezultati 2. kruga Natječaja za Erasmus+ mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2022./2023. – programske zemlje (KA131)

ERASMUS stručna praksa, više detalja na poveznici sveučilišta

Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata za studijski boravak – programske zemlje KA131 (EU) ak. god. 2023./24. (zimski i ljetni semestar) 

2. Krug Erasmus+ KA131 natječaja: međunarodna mobilnost osoblja za treće zemlje koje nisu pridružene programu  (klik na link)

2. KRUG Natječaja za mobilnost studenata – Erasmus+ stručna praksa, akademska godina 2022./23. (klik na link)

 

Odlazna mobilnost

Nastavno/nenastavno osoblje

Studenti

 

Česta pitanja

  •  Često postavljena pitanja (pdf. dokument)

 Akti

Erasmus+  programski vodič za 2023. godinu

Erasmus studentska povelja

Pravilnik o međunarodnoj mobilnosti

Etički kodeks Sveučilišta s nadopunom

 

Skip to content