Klinika za porodništvo i reprodukciju

Klinika je specijalizirana za ginekološke i androloške preglede malih i velikih životinja, ultrazvučnu dijagnostiku, veterinarsku opstetriciju, ginekološku i andrološku kirurgiju, određivanje koncentracije progesterona te umjetna osjemenjivanja životinja. Rutinski primjenjujemo minimalnoinvazivne metode u veterinarskoj ginekologiji u dijagnostičke i terapijske svrhe. Najpopularnija primjena ovih metoda je za laparoskopske operacije kuja i endoskopske transcervikalne inseminacije kuja. U sastavu…

Klinika za porodništvo i reprodukciju

Radno vrijeme

Radnim danom: 9 – 11 i 16 – 18 sati

Nedjeljom i praznicima: 9 – 11 sati

Radno vrijeme za hitne slučajeve je od 00 do 24 sata.

Kontakt

01/2390-328

01/2390-327

Klinika je specijalizirana za ginekološke i androloške preglede malih i velikih životinja, ultrazvučnu dijagnostiku, veterinarsku opstetriciju, ginekološku i andrološku kirurgiju, određivanje koncentracije progesterona te umjetna osjemenjivanja životinja. Rutinski primjenjujemo minimalnoinvazivne metode u veterinarskoj ginekologiji u dijagnostičke i terapijske svrhe. Najpopularnija primjena ovih metoda je za laparoskopske operacije kuja i endoskopske transcervikalne inseminacije kuja.

U sastavu Klinike djeluje i Laboratorij za asistiranu reprodukciju, kojeg je utemeljio prof. dr. sc. Zdenko Makek, a vodi ga dr. sc. Iva Getz. U njemu se provode metode asistirane reprodukcije, te istražuju mogućnosti njene daljnje proširene primjene. Na klinici je u toku nekoliko znanstvenoistraživačkih projekata u okviru programa “Suzbijanje neplodnosti goveda u svrhu poboljšanja proizvodnje” kojeg financijski podupire Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Klinika za porodništvo i reprodukciju u cjelosti je preuređena 2010. godine i danas raspolaže najsuvremenije opremljenim ambulantama, kirurškim dvoranama za male i velike životinje , kao i stacionarinim jedinicama za hospitalizaciju kućnih ljubimaca i ostalih domaćih životinja.

Posebno želimo istaknuti rutinsku primjenu minimalno invazivnih metoda u veterinarskoj ginekologiji u dijagnostičke i terapijske (kirurške) svrhe. Najpopularnija primjena ovih metoda je za laparoskopske operacije kuja i endoskopske transcervikalne inseminacije kuja.

Tomislav Dobranić, prof. dr. sc.

redoviti profesor, trajno zvanje
Tomislav Dobranić

Goran Bačić, prof. dr. sc.

redoviti profesor, trajno zvanje

Juraj Grizelj, prof. dr. sc.

redoviti profesor
Juraj Grizelj

Marko Samardžija, prof. dr. sc.

Predstojnik; redoviti profesor
Marko Samardžija

Tugomir Karadjole, prof. dr. sc.

redoviti profesor

Iva Getz, izv. prof. dr. sc.

izvanredna profesorica

Nikica Prvanović Babić, izv. prof. dr. sc.

izvanredna profesorica
Nikica Prvanović Babić

Martina Lojkić, izv. prof. dr. sc.

izvanredna profesorica
Martina Lojkić

Nino Maćešić, izv. prof. dr. sc.

izvanredni profesor
Nino Maćešić

Silvijo Vince, izv. prof. dr. sc.

izvanredni profesor
Silvijo Vince

Ivan Folnožić, doc. dr. sc.

docent
Ivan Folnožić

Branimira Špoljarić, doc. dr. sc.

docentica

Ivan Butković, dr. med.vet.

asistent
Ivan Butković

Zainteresirani ste za studiranje na Veterinarskom fakultetu?

Više o programima