Klinika za porodništvo i reprodukciju

Klinika je specijalizirana za ginekološke i androloške preglede malih i velikih životinja, ultrazvučnu dijagnostiku, veterinarsku opstetriciju, ginekološku i andrološku kirurgiju, određivanje koncentracije progesterona te umjetna osjemenjivanja životinja. Rutinski primjenjujemo minimalnoinvazivne metode u veterinarskoj ginekologiji u dijagnostičke i terapijske svrhe. Najpopularnija primjena ovih metoda je za laparoskopske operacije kuja i endoskopske transcervikalne inseminacije kuja. U sastavu…

Klinika za porodništvo i reprodukciju

Radno vrijeme

Radnim danom: 9 – 11 i 16 – 18 sati

Nedjeljom i praznicima: 9 – 11 sati

Radno vrijeme za hitne slučajeve je od 00 do 24 sata.

Kontakt

01/2390-328

01/2390-327

Klinika je specijalizirana za ginekološke i androloške preglede malih i velikih životinja, ultrazvučnu dijagnostiku, veterinarsku opstetriciju, ginekološku i andrološku kirurgiju, određivanje koncentracije progesterona te umjetna osjemenjivanja životinja. Rutinski primjenjujemo minimalnoinvazivne metode u veterinarskoj ginekologiji u dijagnostičke i terapijske svrhe. Najpopularnija primjena ovih metoda je za laparoskopske operacije kuja i endoskopske transcervikalne inseminacije kuja.

U sastavu Klinike djeluje i Laboratorij za asistiranu reprodukciju, kojeg je utemeljio prof. dr. sc. Zdenko Makek, a vodi ga dr. sc. Iva Getz. U njemu se provode metode asistirane reprodukcije, te istražuju mogućnosti njene daljnje proširene primjene. Na klinici je u toku nekoliko znanstvenoistraživačkih projekata u okviru programa “Suzbijanje neplodnosti goveda u svrhu poboljšanja proizvodnje” kojeg financijski podupire Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Klinika za porodništvo i reprodukciju u cjelosti je preuređena 2010. godine i danas raspolaže najsuvremenije opremljenim ambulantama, kirurškim dvoranama za male i velike životinje , kao i stacionarinim jedinicama za hospitalizaciju kućnih ljubimaca i ostalih domaćih životinja.

Posebno želimo istaknuti rutinsku primjenu minimalno invazivnih metoda u veterinarskoj ginekologiji u dijagnostičke i terapijske (kirurške) svrhe. Najpopularnija primjena ovih metoda je za laparoskopske operacije kuja i endoskopske transcervikalne inseminacije kuja.

prof. dr. sc. Tomislav Dobranić

redoviti profesor, trajno zvanje
Tomislav Dobranić

prof. dr. sc. Goran Bačić

predstojnik Ambulantne klinike, redoviti profesor, trajno zvanje

prof. dr. sc. Juraj Grizelj

redoviti profesor
Juraj Grizelj

prof. dr. sc. Marko Samardžija

redoviti profesor
Marko Samardžija

prof. dr. sc. Tugomir Karadjole

Predstojnik, redoviti profesor
Tugomir Karadjole

izv. prof. dr. sc. Iva Getz

izvanredna profesorica

prof. dr. sc. Nikica Prvanović Babić

redovita profesorica
Nikica Prvanović Babić

izv. prof. dr. sc. Martina Lojkić

izvanredna profesorica
Martina Lojkić

izv. prof. dr. sc. Nino Maćešić

izvanredni profesor
Nino Maćešić

izv. prof. dr. sc. Silvijo Vince

izvanredni profesor
Silvijo Vince

doc. dr. sc. Ivan Folnožić

docent
Ivan Folnožić

doc. dr. sc. Branimira Špoljarić

docentica

dr. med.vet. Ivan Butković

asistent
Ivan Butković

Zainteresirani ste za studiranje na Veterinarskom fakultetu?

Više o programima

Skip to content