Informativni dan za Obzor 2020; društveni izazovi 2 i 5

08.11.2019., Događanja

Nacionalni Informativni dan za Obzor 2020.: “Društveni izazov 2: Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda i šumarstvo, istraživanje mora, pomorstva i unutarnjih voda i bioekonomija; Biotehnologija i Društveni izazov 5: Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovina” održat će se dana 28. studenog 2019. godine, s početkom u 9:30 sati, u velikoj dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža (Frankopanska 26, Zagreb), u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU).

Program događanja dostupan je ovdje.

Tijekom ovog iznimno sadržajnog Info dana, zainteresirani prijavitelji upoznat će se s uspješnim projektima hrvatskih prijavitelja u okviru izloženih primjera dobre prakse, čuti izlaganje evaluatora projekata i steći uvid u ključne izazove, prednosti i poteškoće s kojima su se u prijavi i provedbi projekata susretali hrvatski prijavitelji, te će saznati koje su mogućnosti potpore za program Obzor2020. u Hrvatskoj. Također, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja će izložiti mogućnosti financiranja u okviru inicijative PRIMA te novosti koje nas čekaju u sljedećem okvirnom programu za istraživanje i inovacije Obzor Europa, čije je trajanje predviđeno od 2021. do 2027., s predloženim budžetom od oko 100 milijardi eura što ga čini do sada najambicioznijim europskim programom za financiranje istraživanja i inovacija.

Ističemo dolazak predstavnice Europske komisije, gđe. Aizbalte koja će predstaviti aktualni radni program te otvorene natječaje u tematskim područjima Obzora 2020.: Sigurnost hrane, održiva poljoprivreda i šumarstvo, istraživanje mora, pomorstva i unutarnjih voda, bioekonomija, te Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovina. Popis otvorenih natječaja nalazi se u privitku.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice ovdje. Prijave su otvorene do ponedjeljka 25. studenog 2019. godine, odnosno do popunjenja slobodnih mjesta.

Skip to content