SportVEF na Humanijadi 2019.

23.05.2019., Novosti

Ovogodišnja je Humanijada održana od 15. do 19. svibnja u Lanterni kod Poreča. SportVEF predstavljalo je 48 sportaša koji su nastupili u futsalu, košarci, odbojci, stolnom tenisu, tenisu, odbojci na pijesku i kafanskim sportovima. Ove smo godine ostvarili izvrsne rezultate. Ženska futsal ekipa opet je osvojila zlato u ženskom futsalu. Naglašavamo opet, jer već tri godine zaredom osvajaju zlato i već smo naviknuti na to da osvajaju ovaj turnir. U finalu su nakon izvođenja šesteraca pobijedile ekipu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Najveće i najugodnije iznenađenje ovogodišnje Humanijade jest muška futsal ekipa koja je uzela 2. mjesto.

U finalu smo izgubili od Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu rezultatom 2 : 1, ali nakon ovako odigranog turnira usudili bismo se reći da je ovo srebro zlatnoga sjaja. Muška odbojkaška ekipa osvojila je 3. mjesto, nakon što je po drugi put u turniru deklasirala Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u utakmici za 3. mjesto. U pojedinačnim sportovima Sara Klobučar i Josip Miljković osvojili u bronce u stolnom tenisu, a dominaciju smo pokazali i u beer pongu osvojivši srebro (Sara Klobučar i Monika Perko) i broncu (Marko Tomac i Jurica Horvat).

Predstavnici svih fakulteta koji nastupaju na Humanijadi prepoznali su težinu uspjeha koji je SportVEF ostvario na ovoj Humanijadi, pa je tako Jurica Horvat proglašen za MVP-a, tj. najboljeg sportaša Humanijade. Za organizatore Humanijade 2020. izabrani su kolege s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Nadamo se da će sljedeća Humanijada biti još uspješnija za SportVEF!

Skip to content