Pozdrav s “Plavim Projektom” na konferenciji u Zagrebu

21.10.2019., Novosti

U petak, 18.10.2019. održana je završna konferencija projekta “Plavi projekt-doprinos razvoju programa DKU na VFSZ”. Konferenciji su uz novinare prisustvovali i studenti Veterinarskog fakulteta te predstavnici projektnih partnera.

U amfiteatru Zavoda za anatomiju, histologiju i embriologiju Veterinarskog fakulteta u Zagrebu okupili su se svi sudionici projekta kako bi predstavili rezultate projekta, priručnik “Plavog projekta” te buduće korake po pitanju suradnje partnerskih organizacija. U 18 mjeseci naučili smo što je društveno korisno učenje, što ono znači za visokoškolsko obrazovanje i rad organizacija civilnog društva, ali i kako studentskim društveno korisnim projektima doprinijeti razvoju lokalne zajednice, tj. osvještavanju o potrebama zaštite morskog okoliša, s posebnim naglaskom na dupine i morske kornjače.

Deset studentskih grupa uključenih u projekt predstavilo je pripremu i provedbu svojih DKU projekata putem Power Point prezentacija. Bilo je zaista zanimljivo čuti kakav dojam na studente je ostavila priprema i provedba projekta, s kojim problemima su se susretali, kako su ih rješavali te na koji način su im mentori i volonteri bili pomoć u tijeku pripremi i implementaciji projekata. Posebno je zadovoljstvo bilo vidjeti kao su studenti zadovoljni provedenim projektima te kako bi sudjelovanje na DKU projektu preporučili svakom studentu, ali i rado se uključili u daljnje aktivnosti ovog tipa.

Od projekta su se prigodnim riječima oprostile i koordinatorica projekta partnerske organizacije Veterinarskog fakulteta Lada Radin, stručna suradnica na projektu Martina Đuras te voditeljica projekta Sanja Kovačev. Partnerske organizacije složile su se oko izvrsne suradnje partnera na projektu, zahvalili studentima na aktivnom sudjelovanju te izrazili želju za budućim zajedničkim projektima ovisno o dostupnim natječajima.

Svi sudionici konferencije okupili su se po završetku službenog dijela konferencije u obnovljenom Edukacijskom centru na zakuski. U prostorijama Edukacijskog centra još jednom su predstavljeni svi promo materijali izrađeni kroz projekt te “Plavi priručnik” u kojem su sumirani svi koraci potrebni za osmišljavanje i provedbu DKU projekata. Priručnici će biti dostavljeni na adrese visokoškolskih ustanova, a digitalno izdanje moguće je besplatno preuzeti na Web stranici udruge Argonauta putem linka.

Skip to content