Osvrt na provedbu”Plavog projekta” i rezultati

25.10.2019., Novosti

Projekt “Plavi projekt- doprinos razvoju programa drupštveno korisnog učenja na Veterinarskom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu” službeno završava današnjim danom.

Završnom konferencijom za novinare, otvorenjem Edukacijskog centra pri Veterinarskom fakultetu u Zagrebu te distribucijom priručnika zaključene su aktivnosti projekta.

18 mjeseci projekta donijelo je nova iskustva, znanja, partnerstva i društveno korisne projekte. U projektu je sudjelovalo 30 studenata Veterinarskog fakulteta, njihovi profesori, mentori iz organizacija civilnog društva, Udruge Argonauta iz Murtera i Morskog obrazovnog centra iz Pule te volonteri. Zajedničkim djelovanjem nastalo je 10 društveno korisnih projekata koji će sasvim sigurno imati dugoročan učinak na zaštitu morskog okoliša, tj.zaštitu dupina i morskih kornjača.

Veterinarski fakultet  kao partner na  projektu može zaključiti kako su ciljevi projekta ispunjeni u potpunosti: studenti su osmišljavanjem i provedbom DKU projekata doprinijeli zajednici i postali su aktivni građani, a dugoročno partnerstvo uključenih partnera, nakon uspjeha provedenog projekta i odlične suradnje, zasigurno će se ostvariti kroz neke od budućih projektnih prijedloga.

Ovim smo projektom upoznali kako društveno korisno učenje primijeniti u visokoškolskom obrazovanju. Nije samo lokalna zajednica ta koja ovim načinom učenja dobiva. Društveno korisno učenje studentu pokazuje koliko zna i može, a nastavniku dokazuje da je vještina, zadana nekim predmetom, stečena. Upravo zato podržavamo razvoj ovakvog učenja na našem fakultetu i veselimo se budućim studentskim projektima.

U Priručniku Plavog projekta možete saznati sve o uvođenju programa društveno korisnog učenja u nastavni kurikulum, upoznati se s procesom uključenja studenata u razvoj DKU projekata, njihovu pripremu i implementaciju te ulogu organizacija civilnog društva, mentora i volontera u procesu nastanka projekata DKU.

Besplatno ga preuzmite OVDJE.

Skip to content