CEEPUS Ministarska nagrada VetNEST CEEPUS mreži!

22.09.2023., Novosti

CEEPUS Ministarska nagrada dodjeljuje se svake godine predstavnicima akademskih mreža koji se ističu svojim angažmanom i najboljom suradnjom u znanosti.

U Varšavi je 21. 9. 2023. održana svečana dodjela CEEPUS Ministarske nagrade za posljednje 3 godine.

Dobitnik nagrade za 2022. godinu je CEEPUS mreža VetNEST (Veterinary Network for Student and Staff Transfer) udruženja koje okuplja veterinarske fakultete iz 12 zemalja središnje i istočne Europe. Nagradu je uručena  glavnom koordinatoru CEEPUS VetNEST mreže izv. prof. dr. Zoranu Vrbancu s Veterinarskog  fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na svečanoj gala večeri  koja je bila  kulminacija CEEPUS Zajedničkog odbora ministara. Nagrade su znanstvenicima uručili ministar obrazovanja i znanosti Republike Poljske Przemysław Czarnek i glavni tajnik CEEPUS-a Michael Schedl. Svečanoj dodijeli prisustvovao je državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Ivica Šušak te veleposlanik RH u Poljskoj Tomislav Vidošević.

Zajednički odbor ministara ranije je istog dana potpisao novi Ugovor o CEEPUS-u IV koji će stupiti na snagu 2025. godine i trajat će 7 godina. Prvi Ugovor o CEEPUS-u potpisan je u Budimpešti u prosincu 1993. godine. Od početka provedbe  putem CEEPUS-a ostvareno je više od 82.000 mobilnosti studenata svih razina i nastavnog osoblja u 16 država koje sudjeluju u programu.

Za stratešku provedbu CEEPUS-a u Hrvatskoj zaduženo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja a CEEPUS se operativno provodi u Agenciji za mobilnost i programe EU.

Više o nagradi i CEEPUS VEtNEST mreži pročitajte na web stranicama Agencije za mobilnost i programe EU https://www.ampeu.hr/novosti/nagrada-ministara-ceepus-a-za-2022-godinu-dodijeljena-hrvatskoj-ceepus-mrezi-vetnest

Skip to content