Dekan Nenad Turk reizabran u ExComm i za rizničara EAEVE-a

06.10.2021.

U Torinu je 30. rujna i 1. listopada održana 34. glavna skupština Europske udruge ustanova za veterinarsku naobrazbu (EAEVE) kojoj su prisustvovali i predstavnici Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: dekan prof. dr. sc. Nenad Turk, prodekanica za kontrolu kvalitete izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić i voditelj Ureda za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Alen Slavica.

Prvi dan skupštine podnesena su izvješća o radu udruge i njezinih povjerenstava. Drugi dan (Educational Day) raspravljalo se o mjerama koje su veterinarska visokoobrazovna učilišta poduzela u borbi protiv pandemije te o digitalnim tehnologijama i umjetnoj inteligenciji kao sredstvima u obrazovanju doktora veterinarske medicine.

Naši su predstavnici vrlo uspješno pridonijeli radu udruge. Izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić predstavila je rezultate projekta SOFTVETS koji je kurikul veterinarske medicine osuvremenio poučavanjem komunikacijskih i poduzetničkih vještina te uvođenjem digitalnih alata. Velika je čast za Veterinarski fakultet reizbor dekana profesora Nenada Turka za predstavnika regije 7 u Izvršnom odboru EAEVE-a (ExComm) kao i ponovni izbor u drugi dvogodišnji mandat rizničara do glavne skupštine 2023. godine. Čestitamo našem dekanu i predstavnicima!

Skip to content