Održani 2. Dani karijera na Veterinarskom fakultetu

23.05.2023., Događanja, URKAPS

Drugi Dani karijera na Veterinarskom fakultet Sveučilišta u Zagrebu održani su od 15. do 17. svibnja 2023.

Tijekom 3 dana studenti su mogli aktivno sudjelovati na različitim događanjima. Nakon otvorenja u ponedjeljak, 15. svibnja kojem je nazočio dekan prof. dr. sc. Marko Samardžija, slušali smo pozivna interaktivna predavanja dr.sc. Stjepka Čermaka, dr.med.vet. – istraživača u razvoju cjepiva iz Dechre i Tee Tošić, dr.med.vet. – rukovoditeljice farmaceutske registracije također iz Dechre. Naziv predavanja bio je „Od formulacije do ambulante – uloga veterinara u razvoju i registraciji lijekova za životinje”. Nakon toga slušali smo izlaganje Tajne Kovač, dr.med.vet. iz Dr. Pezo – specijalistička veterinarska praksa za male životinje, pod nazivom „Izazovi veterinarske struke kada pacijenti nisu psi i mačke.“
Posljednje predavanje održala je dr. sc. Maja Lang Balija iz Centra za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom „Veterinari u biotehnologiji/znanosti.“

U utorak 16. svibnja održane su tri praktične radionice. Prva Sveučilišnog računskog centra (Srce) pod nazivom „Wordionica ili kako oblikovati seminarski rad.“ voditeljice Zrinke Popić, druga Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod nazivom „Priprema za uspješni razgovor za posao“ voditeljice Irene Majvald Bjedov i treća u organizaciji Klinike za unutarnje bolesti našeg fakulteta pod nazivom „Suvremeni načini stjecanja vještina u kompetitivnom okruženju“, voditeljice doc.dr.sc. Ive Šmit. Dan smo završili „Simuliranim razgovorima za posao“ na kojima su studenti mogli pomoću igre uloga isprobati i uvježbati svoje komunikacijske i prezentacijske vještine, s naglaskom na umijeće predstavljanja, samoregulaciju i kreativno snalaženje u nepoznatoj situaciji.

U srijedu 17. svibnja ugostili smo različite poslovne subjekte i partnere u sklopu događanja pod nazivom “Karijerni kutak – Susret s potencijalnim poslodavcima“. Cjelodnevni karijerni kutak pružio je mogućnost za neformalno upoznavanje, informiranje i predstavljanje studenata i budućih poslodavaca ili suradnika. Poslodavci i suradnici postavili su svoje reklamne materijale, predstavili studentima svoje područje rada te su neki od njih ponudili otvorene radne pozicije za buduće doktore veterinarske medicine.

Sva pozivna predavanja, sve radionice i osobito susreti s poslodavcima bili su dobro posjećeni te vjerujemo kako su i ovogodišnji Dani karijera ispunili očekivanja naših studenata.

 

Iva Lehunšek Panić, prof. pedagogije
Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje

 

Skip to content