Uspješno održani 1. Dani karijera na VEF-u

24.05.2022., Događanja, URKAPS

Prvi Dani karijera na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održani su od  16. do 20. svibnja 2022. Tijekom 5 dana studenti su mogli aktivno sudjelovati na različitim događanjima. Nakon svečanog otvorenja u ponedjeljak 16. svibnja 2022. kojem je nazočio dekan prof. dr. sc. Nenad Turk, slušali smo pozivno interaktivno predavanje dr. med. vet. Matije Deriša, suvlasnika jedne veterinarske klinike u Švicarskoj (Cabinet Vétérinaire de la Charbonnière SA) pod nazivom „Kontinuiranim radom do specijalizacije“. Studenti su mogli saznati kako od volontiranja, uključivanja na različite projekte, kreativnog razmišljanja, snalaženja i mnogo marljivog rada i učenja doći do specijaliziranog, cijenjenog liječnika i suvlasnika klinike u stranoj zemlji. Nakon kratkog izlaganja, studenti su se slobodno uključivali u diskusiju i postavljali mnogo pitanja s namjerom da otklone svoje strahove i iz „prve ruke“ saznaju što ih čeka, ako se odluče za nastavak rada i učenja izvan Hrvatske.

U utorak 17. svibnja 2022.  održane su dvije praktične radionice. Prva Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod nazivom „Kako se uspješno predstaviti pred poslodavcem kroz životopis i molbu“ i druga ZICER Startup Factorya “Od ideje do uspješnog startupa”. Bez dobrog životopisa, molbe i motivacijskog pisma napisanih u pravilnoj formi nije moguće pronaći posao, niti se kvalitetno predstaviti, a ukoliko želiš sam pokrenuti posao jednako tako moraš naučiti kako to učiniti. Drago nam je da su studenti starijih godinina navedene radionice prepoznali kao vrijedne pažnje i svojim odazivom to pokazali.

U srijedu 18. svibnja na kolonadama našeg fakulteta ugostili smo različite poslovne subjekte i partnere u sklopu događanja pod nazivom “Karijerni kutak – Susret s potencijalnim poslodavcima“. Cjelodnevni karijerni kutak pružio je mogućnost za neformalno upoznavanje, informiranje i predstavljanje studenata i budućih poslodavaca ili suradnika. Poslodavci i suradnici postavili su svoje reklamne materijale, predstavili studentima svoje područje rada te su neki od njih ponudili otvorene radne pozicije za buduće doktore veterinarske medicine. Četvrtak 19. svibnja 2022. bio je dan za „Simulirane razgovore za posao“ na kojima su studenti mogli pomoću igre uloga isprobati i uvježbati svoje komunikacijske i prezentacijske vještine, s naglaskom na umijeće predstavljanja, samoregulaciju i kreativno snalaženje u nepoznatoj situaciji. 

Dane karijera završili smo u petak 20. svibnja 2022.  „Kreativnim poslovnim doručkom“ odnosno studentskom razmjenom iskustava i ideja dobivenih na Danima karijera uz tost sendviče, kavu, čaj i sokove. Na taj način studenti i organizatori dobili su priliku zajednički se osvrnuti na sve odrađeno i promisliti na koji način bi se sljedeće godine Dani karijera mogli dodatno obogatiti i još snažnije promovirati.

 

Iva Lehunšek Panić, prof. pedagogije

Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje

Skip to content