Veterinarski fakultet na HT B2Run – zašto volimo ovu utrku

04.10.2019.

Veterinarski se fakultet i ove godine, treći put zaredom, pridružio najvećoj poslovnoj utrci u regiji – HT B2Run. Na zagrebačkom Jarunu 3. listopada, u poslijepodnevnim satima, oko 8000 trkača iz 414 tvrtki sudjelovalo je u utrci dužine 5 km. Sve veći broj zaposlenika koji se uključuje u ovo natjecanje pokazuje da ono nije samo predstavljanje ustanove i prilika da se rekreiramo ili natječemo, ovisno o osobnim ambicijama i očekivanjima, nego više od svega prilika da se upoznamo i družimo izvan poslovnih obveza.

Prvi je uspjeh bio u vrijeme najveće prometne gužve iz Heinzelove 55 doći do Jaruna, no zahvaljujući pilotskim vještinama pojedinih naših vozača uspjeli smo se probiti i stići na vrijeme na start utrke. Zbog različitih obveza, zbog kojih smo stizali i tražili parkirno mjesto u posljednji čas, te prevelikog broja trkača i na startu i u cilju, u garderobi i na after partyju, bili smo raštrkani, pa je teško dobiti i fotografije na kojima smo svi, ali to nije umanjilo dobro raspoloženje i zadovoljstvo nakon utrke. Iako je, na žalost naših najbržih rekreativaca, nekoliko tisuća ljudi koji startaju u istome trenutku uskratilo mogućnost postizanja osobnih rekorda (mijenjanje podloge i tempa, zastajkivanje i obilaženje natjecatelja), ponosimo se brojkama:

  • od ukupno 414 tvrtki Veterinarski je fakultet zauzeo 259. mjesto
  • ženska trojka (A. Kolarić, Ž. Klječanin Franić, I. Kiš) zauzela je 89. mjesto od 263 tvrtke
  • muška trojka (M. Hohšteter, N. Lemo, H. Valpotić) zauzela je 230. mjesto od 347 tvrtki

Svi koji se utrkuju znaju da to nije natjecanje s drugima, jer uvijek je netko brži od vas, već sa samim sobom – budimo bolji od onoga što smo bili jučer. U svakom slučaju to znaju Mirela Babok, Ljubo Barbić, Andrea Gudan Kurilj, Marko Hohšteter, Doroteja Huber, Ivana Kiš, Željana Klječanin Franić, Ana Kolarić, Nikša Lemo, Lidija Medven Zagradišnik, Ivana Mihoković Buhin, Vedrana Pšenica, Lada Radin, Petra Roškarić, Ivan Conrado Šoštarić Zuckermann, Jelena Šuran i Hrvoje Valpotić.

Zašto volimo ovu utrku?

Zato što potičemo na izvannastavna druženja i promičemo sport kao način života i povezivanja. Svake godine pridruže nam se novi sudionici kojima je to prilika da otrče svoju prvu utrku. Ove godine to su bile M. Babok, I. Mihoković Buhin, L. Medven Zagradišnik, V. Pšenica i P. Roškarić kojima čestitamo!

Zato što se družimo s kolegama drugih struka, koji su zaposleni na našim projektima i koji s nama provedu tek određeno vrijeme te često nemamo prilike upoznati ih – A. Kolarić i P. Roškarić.

Zato što imamo sjajne brze trkače koji unatoč nastavnim, znanstvenim i stručnim obvezama stignu biti aktivni i kao sportaši – M. Hohšteter, N. Lemo, H. Valpotić i I. C. Šoštarić Zuckermann.

Isto vrijedi i za trkačice, put na teren u Gorski kotar nakon utrke nije spriječio A. Kolarić da bude dio tima.

Zato što promičemo zajedništvo i kolegijalnost. Zavod za veterinarsku patologiju svake godine to pokazuje brojem svojih sudionika, ove godine bilo ih je čak sedam.

Zato što imamo podršku uprave, i financijsku i sudjelovanjem u utrci – prodekani Lj. Barbić i A. Gudan Kurilj.

Zato što pomičući granice i rušeći tabue mijenjamo svijet nabolje – naša najbrža polumaratonka Jelena Šuran znanstveno je i sportski aktivna i u poodmakloj trudnoći.

Zato što svake godine imamo super majice i volimo kad nas prepoznaju.

Zato što smo tim!

Željana Klječanin Franić, prof.