Dokumentarni film “U službi jednog zdravlja” – 21. prosinca u 13.20 sati na HRT3

20.12.2019.

Na trećem programu Hrvatske radiotelevizije u subotu 21. prosinca 2019. u 13.20 sati bit će prikazan dokumentarni film o Veterinarskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu U službi jednog zdravlja. Naslov filma sažima cjelokupnu stogodišnju djelatnost Fakulteta te doprinos razvoju i afirmaciji cijele veterinarske struke u zaštiti zdravlja životinja, ali i očuvanju zdravlja ljudi. Povod je snimanju bila stota obljetnica koju je Fakultet, među brojnim znanstvenim, stručnim i kulturno-umjetničkim događanjima tijekom cijele godine, obilježio i svečanom proslavom 13. studenoga u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

U filmu doznajemo o razvoju veterinarske struke u 19. i na početku 20. stoljeća, ideji o osnivanju Veterinarske visoke škole, prvim veterinarima koji su studij završili u inozemstvu te mnogim drugim ključnim trenucima iz povijesti jedine veterinarske visokoobrazovne ustanove u Hrvatskoj. Upoznajemo također domaće i strane studente te prostore zavoda i klinika kao i neke od brojnih veterinarskomedicinskih disciplina koje čine temelj nastavne, stručne i znanstvenoistraživačke djelatnosti Fakulteta.

Urednica, redateljica i scenaristica filma koji je snimila Hrvatska radiotelevizija je Marijana Podgorelec, direktor fotografije je Mario Britvić, a montažer Zdravko Borko.

Pozivamo Vas da pogledate film o našemu ponosnom stogodišnjaku, doznate zanimljive povijesne podatke i čujete kako domaći i strani studenti vide svoj studij.