Istraživanje o prevalenciji anksioznosti, depresije i sindroma izgaranja studenata veterine

13.12.2021., Novosti, URKAPS

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, provodi istraživanje o prevalenciji anksioznosti, depresije i sindroma izgaranja studenata veterine i njihove povezanosti s različitim stresorima i osobinama ličnosti. Osnovni cilj istraživanja je analizirati utjecaj različitih čimbenika, od individualnih osobina, sociodemografskih obilježja te stresora akademske i neakademske naravi, na dobrobit studenata. Istraživanjem su trenutno obuhvaćeni studenti treće i šeste godine studiranja.

Naime, radi se o  studentima koji se po prvi puta susreću s kliničkim radom, kao i onima koji se nalaze u završnoj fazi studiranja te se pripremaju za samostalan rad. Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno i ne uključuje ime, prezime ili datum rođenja kao niti osobni identifikacijski broj kojim bi se povratno mogao utvrditi identitet ispitanika. Prikupljeni podaci iskoristit će se u svrhu daljenjeg razvoja i unapređenja edukacije i dobrobiti studenata na Veterinarskom fakultetu. Istraživanje je odobrilo Etičko povjerenstvo Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Istraživanje na Veterinarskom fakultetu koordinira izv. prof. dr. sc. Dean Konjević u suradnji s Uredom za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje.

Skip to content