Izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić nova ravnateljica AZVO-a

11.03.2023., Događanja, Novosti

Upravno vijeće Agencije za znanost i visoko obrazovanje odabralo je na svojoj 78. sjednici održanoj 07. ožujka 2023. godine, novu ravnateljicu Agencije za znanost i visoko obrazovanje – izv. prof. dr. sc. Danijelu Horvatek Tomić.

Izv. prof. dr. sc. Horvatek Tomić, koja je na dužnost ravnateljice izabrana na mandat od četiri godine, zaposlena je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u Zavodu za bolesti peradi s klinikom, gdje je doktorirala 2009. godine. U zvanje docenta promaknuta je 2013. godine, a u zvanje izvanrednog profesora 2019. godine.

Zahvaljujući dugogodišnjem obrazovanju, usavršavanju i angažmanu, tijekom svoga je profesionalnog rada stekla bogato iskustvo u području osiguravanja kvalitete te je 2014. godine imenovana voditeljicom Ureda za kvalitetu, a 2016. godine i predsjednicom Povjerenstva za upravljanje kvalitetom Veterinarskog fakulteta. Od 2018. do 2022. godine obnašala je dužnost prodekanice za kontrolu kvalitete Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sudjelovala je u radu brojnih znanstvenih i stručnih međunarodnih i nacionalnih projekata, a znanstveno se usavršavala u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.

Godine 2010. dobila je stipendiju programa “Za žene u znanosti” koju dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L’Oréal Adria.

Našoj kolegici i novoj ravnateljici AZVO-a želimo puno sreće i uspjeha u obnašanju dužnosti.

 

Skip to content