Nabavljena oprema za stomatologiju u sklopu HKO projekta

07.06.2021.

U okviru projekta Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i unaprjeđenje integriranog preddiplomskog i diplomskog studija veterinarske medicine uz primjenu HKO-a na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nabavljena je razna oprema koja omogućuje unapređenje nastavne djelatnosti integriranog preddiplomskog i diplomskog studija veterinarske medicine. Tako je na Klinici za kirurgiju, ortopediju i oftamologiju nabavljena nova oprema za stomatologiju konja.

Nova oprema za stomatologiju konja omogućila nam je značajno kvalitetniju obradu pacijenata. Najvažnija razlika, naspram stare opreme, je dizajn brusilice za zube konja čija je radna jedinica iznimno lagana obzirom da se motor nalazi oko struka operatera. Na taj način nam je, konačno, omogućeno da studentu pružimo mogućnost samostalnog rada uz nadzor što uz staru, iznimno tešku brusilicu nije bilo moguće. Osim toga, zahvaljujući ergonomskom dizajnu opreme u potpunosti ispunjavamo propisane uvjete zaštite na radu i očuvanja svog zdravlja.

Dodatno, nabavljen je čitav niz opreme koja se odnosi na dijagnostičke postupke, a koja omogućava podrobnije upoznavanje studenata s patologijama zubala konja, nastavne jedinice iznimno važne za sve buduće doktore veterinarske medicine koji će liječiti konje. Oprema je već korištena u sklopu redovne nastave iz predmeta Kirurgija, ortopedija i oftalmologija II, Ambulantna klinika te Bolesti konja, kako na klinici tako i na terenu.

 

Skip to content