Noć muzeja 2023. na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

18.01.2023., Novosti

Mislili ste da veterina za Noć muzeja nudi samo kosture žirafe ili slona? Mi vam svakako nudimo puno više od toga! Bića s dvije glave poznata su nam iz grčke mitologije. Naš fakultet posjeduje bogatu zbirku životinja s takvim urođenim anomalijama koje otkrivaju raznolikost prirodnog svijeta.

Zbirka Zavoda za veterinarsku patologiju sastoji se od oko 3000 preparata i jedna je od najbogatijih zbirki patoloških preparata u Europi. Posjetitelji će moći pogledati preparate promijenjenih organa različitih životinja i ljudi te zanimljive preparate bolesti životinja koje su danas iskorijenjene u Republici Hrvatskoj.

Ove godine Zavod za farmakologiju i toksikologiju u sklopu manifestacije organizira i radionicu ”Mala veterinarska apoteka” gdje će posjetitelji imati priliku preuzeti ulogu veterinarskog farmaceuta i okušati se u formuliranju jednostavnih veterinarskih magistralnih pripravaka.

Tijekom Noći muzeja koja će se održati 27. 1. 2023. godine (petak) od 18.00 do 23.00 sata otvorit ćemo vrata mnogih zavoda, klinika, muzeja, sekcijskih dvorana, amfiteatra, a kao dio programa studenti iz Udruge Equus organizirat će mini Reptilomaniju+.

Skip to content