Održan 1. VEF alumni simpozij „Veterinarska medicina i jedno zdravlje”

26.07.2023., Događanja, Novosti

Završni dani akademske godine 2022./2023. na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu okrunjeni su održavanjem jedinstvene inicijative Udruge AMAC-VEF (Udruga diplomiranih studenata i prijatelja Veterinarskog fakulteta) s ciljem razmjene znanja i iskustava u aktualnim temama iz veterinarske struke. Simpozij pod nazivom 1. VEF ALUMNI SIMPOZIJ „VETERINARSKA MEDICINA I JEDNO ZDRAVLJE“ održan je u organizaciji udruge AMAC-VEF, Hrvatske veterinarske komore i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te vrijedno sponzoriran od strane MILLA Cosmetics d.o.o. Ovaj prvi simpozij naših alumna održan je u Kliničkoj predavaonici Veterinarskog Fakulteta Sveučilista u Zagrebu 14. i 15. srpnja 2023. godine.

Uvodni pozdrav nazočnima u ime Veterinarskog Fakulteta uputio je dekan prof. dr. sc. Marko Samardžija, a pored njega nazočne je pozdravila i dopredsjednica Sveučilišne alumni organizacije ALUMNI UNIZG doc. dr. sc. Martina Kolar Billege i predsjednica AMAC-VEF prof. dr. sc. Suzana Tkalčić. Nakon njih je prof. dr. sc. Petar Džaja održao predavanje na temu veterinarstva na području Repubike Hrvatske. U radnom dijelu Simpozij je okupio značajan broj renomiranih veterinarskih stručnjaka iz Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije i Hrvatske, kojima je cilj bio ukazati na potrebu mogućnosti i pozitivne učinke umrežavanja te povezati alumne Veterinarskog fakulteta i njihove suradnike, kao i razgovarati o konkretnim iskustvima i znanjima koja mogu pomoći u razvoju poslovanja na različitim razinama veterinarske prakse, što je ovog puta dano na primjeru veterinarske stomatologije i koncepta Jednog zdravlja kao svjetskog trenda.

Nadamo se da će ovakav način umrežavanja i edukacijskog iskoraka od strane AMAC-VEF osigurati pravu funkciju alme mater (majke-hraniteljice) te svojim članovima, svim alumnima Veterinarskog fakulteta, kao i ostalim sudionicima ovog i budućih simpozija pomoći u stjecanju novih saznanja, podizanju nivoa poslovnog uspjeha, kao i povezivanju s potencijalnim partnerima, suradnicima i kolegama unutar struke. Navedeno je dijelom i potvrđeno ostvarivanjem novih kontakata i otvaranjem vrata za daljnje suradnje.

Na kraju, bitno je ponoviti ideju vodilju Simpozija: „Rastimo zajedno u okvirima struke i za dobrobit hrvatskih veterinara”. Ovo je prva u nizu inicijativa ove Udruge, stoga očekujte još! Pridružite se našoj i vašoj obitelji i vidimo se na sljedećem skupu!

Vaša AMAC-VEF vas pozdravlja te vam  želi ugodno ljeto i odmor do novih radnih obveza!

Vaša AMAC-VEF
Udruga diplomiranih studenata i prijatelja
Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Skip to content