Održan posjet Bavarske delegacije Hrvatskoj veterinarskoj komori i Veterinarskom fakultetu

10.04.2024., Događanja, Novosti

Od 4. do 7. travnja 2024. godine Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suorganizaciji s Hrvatskom veterinarskom komorom ugostio je uvaženu delegaciju iz Bavarske. U posjet su stigli dr. Iris Fuchs, predsjednica Bavarske veterinarske komore, prof. dr. Reinhard Straubinger, dekan Veterinarskog fakulteta Sveučilišta Ludwig Maximilian u Münchenu i Siegfried Moder, predsjednik Udruge veterinara praktičara Njemačke i trenutačni predsjednik Federacije veterinara Europe.

Svrha posjete bilo je osnaživanje međuinstitucijske suradnje, predstavljanje rada naše ustanove i veterinarske profesije u Republici Hrvatskoj.

Uvažene kolege prvi su dan ugostili dekan Marko Samardžija s Dekanskim kolegijem i predsjednik HVK-a Ivan Zemljak i njegova zamjenica Mirela Juras.

Nakon formalnog upoznavanja gosti su provedeni kroz pojedine zavode i klinike našeg fakulteta gdje su upoznati s organizacijom i radom Fakulteta, suradnjom Fakulteta i Komore i radom HVK-a.

Ovaj smo posjet iskoristili za panel-raspravu o društveno aktualnim temama iz područja veterinarske medicine, a to su mentalno zdravlje veterinara i snaga žena u veterinarskoj medicini.

Od veterinarskih organizacija posjetili su Bioinstitut d.o.o. u Čakovcu gdje je domaćin bio kolega dr. sc. Saša Legen sa suradnicima i Veterinarsku ambulantu Benčić u Pazinu gdje nas je dočekao kolega Igor Benčić, univ. mag. med. vet. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji dolaska, primanju, predstavljanju Hrvatske i brizi za kolege iz Bavarske.

Skip to content