Otvaramo Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje

15.02.2021.

Dragi studenti,

u cilju osiguravanja najboljih mogućih uvjeta za studiranje, očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja tijekom studija, kao i razvoj profesionalne karijere, za vas na Veterinarskom fakultetu osnivamo Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje (URKAPS). Osnivanje Ureda dio je aktivnosti projekta, „Unapređenje stručne prakse na farmskim životinjama i konjima na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu-VETFARM“, ESF.

Naša je želja da Ured postane središnje mjesto za pružanje kvalitetnih informacija vezanih uz razvoj karijere, psihološko savjetovanje, karijerno savjetovanje, razvoj kreativnih vještina i mjesto gdje možete općenito dobiti podršku učinkovitijem studiranju.

U okviru Ureda predvidjeli smo različite aktivnosti kao što su individualna i grupna akademska i psihološka savjetovanja, radionički tip nastave na kojima će se izvoditi improvizacijske vježbe uz izvođenje skupnih i samostalnih mini – prezentacija uz evaluaciju, studentsku praksu, zajedničke projekte, stručne izlete, povezivanje studenata i poslodavaca te pružanje potpore pri samozapošljavanju.

Umijeće komuniciranja, odnosno, učinkovita komunikacija i izvrsnost u komuniciranju imperativ su kulture življenja. Ne postoji zanimanje, odnos ili životna situacija u kojoj nam učinkovita komunikacija ne može pomoći. Naučiti kako slušati te vješto koristiti svoja znanja i vještine preduvjeti su uspješne komunikacije. Prepoznati negativne i pozitivne emocije i postupke, naučiti oblikovati misli i govor, samo su neki od alata koje vrijedi naučiti koristiti.

Upotrebom različitih metoda mogu se unaprijediti socijalne vještine, razvijati kreativnost, podići samopouzdanje, razvijati samostalnost i samopouzdanje u radu te se može izgraditi pozitivna slika o sebi i svojim mogućnostima.

Nadam se da će sve navedeno pobuditi vaše zanimanje i da ćete iskoristiti mogućnost koju vam nudimo kako biste naučili vješto koristiti svoje potencijale.

izv. prof. dr. sc. Andrea Gudan Kurilj, Prodekanica za integrirani studij i studente

Radno vrijeme ureda: Od ponedjeljka do petka 10,00 – 12,00 sati
Lokacija: Glavna zgrada, 1. kat, Ured za studente
Voditeljica Ureda: Iva Lehunšek Panić, prof. pedagogije

 

Otvorenje Ureda za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje sufinancirano je sredstvima projekta „Unapređenje stručne prakse na farmskim životinjama i konjima na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu-VETFARM“ financiranog od strane Europskog socijalnog fonda.

Skip to content