Posjet francuskih učenika Veterinarskome fakultetu u Zagrebu

13.02.2020.

Dana 10. veljače 2020. Veterinarski je Fakultet posjetila skupina od tridesetak učenika srednje škole Le lycée des Etablières, La RochesurYon iz Francuske, koji se nalaze na svom studijskom putovanju kroz Sloveniju i Hrvatsku.

Radi se privatnoj školi poljoprivrednog usmjerenja koja je prije dolaska u Zagreb posjetila važna turistička mjesta poput Postojnske jame i Lipice, dok su u Hrvatskoj posjetili tvornicu stočne hrane u Bjelovaru, uzgajivačnicu dalmatinera te naposljetku Veterinarski fakultet.

Uvodnu riječ o Fakultetu i njegovu djelovanju iznio je prodekan za međunarodnu suradnju i studij na engleskom jeziku prof. dr. sc. Juraj Grizelj, a nakon toga je svoj studentski pogled o studiju i životu u Zagrebu iznijela studentica 4. godine studija veterinarske medicine na engleskom jeziku Juliette Alexandra Magoga.

Učenici su zatim u dvije manje skupine posjetili Zavod za veterinarsku biologiju, Zavod za anatomiju, histologiju i embriologiju te Kliniku za porodništvo i reprodukciju kao i Kliniku za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju.

Uz brojna pitanja posjet je protekao u vedroj atmosferi.

Zahvaljujemo asistentima navedenih zavoda i klinika na podršci i ustupljenom vremenu.

prof. dr. sc. Juraj Grizelj