Predstavnice Veterinarskoga fakulteta preuzele predsjedanje udrugom ISEAS

10.11.2021.

International Society of Education in Animal Sciences (ISEAS) neovisna je neprofitna udruga registrirana u Španjolskoj u srpnju 2020. godine. ISEAS okuplja članove uključene u obrazovanje i znanstveni rad u različitim granama znanosti o životinjama. Članovi Udruge su nastavnici i znanstvenici iz Španjolske, Portugala, Hrvatske, Brazila i drugih zemalja.

Na glavnoj skupštini ISEAS-a predsjedanje udrugom preuzele se predstavnice Veterinarskog fakulteta u Zagrebu. Prof. dr. sc. Jasna Aladrović izabrana je za predsjednicu udruge, dr. sc. Blanka Beer Ljubić za tajnicu, prof. dr. sc. Snježana Kužir i doc. dr. sc. Lana Pađen savjetnicama udruge, dok je Ena Oster, dr. med. vet. zadužena za komunikacijske aktivnosti.

Ciljevi Udruge su širenje osnovnih načela i inovacija u području obrazovanja o životinjama kroz znanstvene sastanke (seminare, radionice, kongrese, simpozije i druga sredstva kontinuiranog obrazovanja) kao i znanja o različitim znanstvenim metodama u veterinarskoj medicini, javnom zdravstvu, agronomiji i drugim granama znanosti o životinjama. Cilj je, također, sudjelovanjem na kongresima s temama inovacija u obrazovanju, promicati suradnju i razvoj projekata na nacionalnoj i međunarodnoj razini u području obrazovanja o životinjama i raditi na uspostavi bliskih kontakata s drugim društvima ili organizacijama koje dijele interese Udruge.

Udruga svake dvije godine organizira kongres. I International Congress of Education in Animal Sciences (ICEAS) bio je u Evori u Portugalu 2019. godine. Ove je godine u Mursiji (Španjolska) održan II International Congress of Education in Animal Sciences (ICEAS) online. Plan je organizirati III International Congress on Education in Animal Sciences – ICEAS 2023 u Zagrebu.

Skip to content