Promocija doktora veterinarske medicine

25.09.2020.

Dana 25. rujna 2020. godine na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održane su dvije promocije doktora veterinarske medicine, poštujući propisane protuepidemijske mjere. Diploma je uručena promoventima koji su ovom svečanom događaju trebali prisustvovati krajem ožujka ove godine, no zbog uvođenja karantene na početku epidemije bolesti COVID-19 u Hrvatskoj promocija je odgođena.

Obje su promocije vodili dekan prof. dr. sc. Nenad Turk, prodekanica za integrirani studij i studente izv. prof. dr. sc. Andrea Gudan Kurilj i prodekan za znanost, poslijediplomske studije i cjeloživotno obrazovanje izv. prof. dr. sc. Dean Konjević, a studente je kroz svečani protokol i sve korake sigurnog održavanja svečanosti provela voditeljica Studentske referade Vesna Pavičić, prof. Svečanom uručivanju diploma našim najmlađim doktorima veterinarske medicine mogla su prisustvovati i po dva člana obitelji, koji su ovom prilikom imali priliku zajedno s ostalima pogledati kratki film o prvih sto godina Veterinarskoga fakulteta.

Kao što je dekan prof. dr. sc. Nenad Turk na početku svog obraćanja rekao, promocija u doba korone, u novim okolnostima, nije bila prepreka da se dostojno obilježi ovaj dan, izniman za svakoga novog doktora veterinarske medicine, njegovu obitelj i najbliže prijatelje, ali i sve nastavnike i zaposlenike na Fakultetu koji su svojim nesebičnim zalaganjem ove studente veterinarske medicine doveli do diplome.

Uz zahvalu svima i čestitke dekan je mladim doktorima veterinarske medicine poručio: Kada obavljate svoj zadatak, obavljajte ga savjesno, obavljajte ga časno i obavljajte ga s ljubavlju. Poštujte akademske vrijednost i njegujte ljudskost, vodite računa o kolegijalnosti i budite ponosni na svoju profesiju. Budite pripravni i na stalno usavršavanje, bilo u okviru poslijediplomskih studija bilo tečajeva cjeloživotnog obrazovanja. Veterinarski je fakultet ovdje da Vas podrži u tome.

Skip to content