Promocija doktora znanosti

12.06.2024., Novosti

Sveučilište u Zagrebu u subotu 8. lipnja 2024. godine promoviralo je 252 doktora znanosti i doktora umjetnosti u sklopu dvije svečane promocije.

 „Vrhunska istraživanja moraju biti temelj doktorskoga studija jer ona otvaraju nove izazove ali i omogućuju napredak gospodarstva i održivi razvoj društva, što je danas glavni prioritet. Budućnost pripada ljudima koji se za nju pripremaju danas, a vi to upravo činite stjecanjem diploma doktora znanosti i doktora umjetnosti. Veliki ljudi ne rađaju se veliki, oni se svojim radom izgrade u velike,“ rekao je u svome govoru rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić.

Svečanoj promociji uime Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nazočio je prodekan za financijsko poslovanje i investicije izv. prof. dr. sc. Hrvoje Capak.

Uz prorektore, dekane, prodekane, mentore i profesore Sveučilišta u Zagrebu, svečanim promocijama nazočio je ministar znanosti, obrazovanja i mladih prof. dr. sc. Radovan Fuchs te drugi gosti i uzvanici.

Na drugoj održanoj svečanoj promociji uručena je diploma doktoricama znanosti Veterinarskoga fakulteta koje su završile doktorski studij Veterinarske znanosti dr. sc. biomed. Lani Hadžić, dr. med. vet. i dr. sc. biomed. Danijeli Zec Gossain, dr. med. vet., a promoventi Veterinarskoga fakulteta su i dr. sc. biomed. Petra Dmitrović, dr. med. vet. i dr. sc. biomed. Karol Šimonji, univ. spec. med. vet.

Današnje svečane promocije prve su na kojima su novi doktori znanosti i doktori umjetnosti uz otisnute diplome dobili i one digitalne u pretince e-pošte. Obje su inačice doktorskih diploma izrađene istodobno te imaju QR kod, a one u digitalnom obliku i elektronički su potpisane.

Čestitamo!!

Skip to content