Radionice osobnog i profesionalnog razvoja u sklopu projekta VETFARM

25.05.2021.

U sklopu projekta VETFARM, (“Unapređenje stručne prakse na farmskim životinjama i konjima na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – VETFARM“ (UP.03.1.1.04.0045)) koji je započeo u proljeće 2020., nastavno i nenastavno osoblje, kao i studenti dobili su priliku raditi na svom osobnom i profesionalnom razvoju, proći kroz ciklus radionica osnaživanja osobnih kapaciteta, pronalaska motivacije i potrebnih vještina kako bi ostvarili svoj najveći potencijal kako u akademskom – profesionalnom, tako i u osobnom životu.

Način provođenja radionica oslanja se na niz različitih metoda (Coaching, NLP, Gestalt, Mindfulness) prilagođenih potrebama polaznika. Kroz radionice se koristi kreativan pristup, sloboda izražavanja i međusobna potpora u procesu otkrivanja vlastitog potencijala. Potiče se interaktivno okruženje gdje su polaznici uvelike uključeni u sam proces radionica i iskustveno prolaze kroz samu tematiku. Održavanje i organizaciju radionica koordinira novoosnovani Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje koji je s radom započeo početkom 2021. godine, a financiran je također iz projekta VETFARM. U aktivnostima projekta također aktivno sudjeluju zaposlenici partnerskih veterinarskih stanica (Veterinarska stanica Jastrebarsko, Karaula-veterinarska ambulanta i Veterinarske stanice Vrbovec) kroz radionice, unapređenje stručne prakse i usmjeravanje razvoja karijere veterinara ka velikoj praksi.

Na žalost, zbog sve češćih promjena u našim životima te visoke razine stresa kojima su izloženi kako studenti veterine tako i nastavno i nenastavno osoblje te veterinari na terenu, potreba za provođenjem ovakvih radionica i kroz njih pružanje kontinuirane kvalitetne kreativne podrške postaje iznimno važna. Svi sudionici osim jasno izraženog zadovoljstva i gotovo vidljivog efekta opuštanja koji se veže uz radionice, osjećaju spremnost i znaju kako primijeniti naučeno u profesionalnom i osobnom životu te time unaprijediti svoju profesionalnu praksu. Ako je cilj težiti izvrsnosti u svim segmentima našeg života, onda je usvajanje životnih vještina jednako važno kao i ovladavanje „tvrdim“ znanjima. Ove radionice čine baš to – povezuju i osnažuju za izvrsnost u svemu što radimo.

Iva Leunšek Panić, prof.
Ured za razvoj karijere, akademsko i psihološko savjetovanje

Skip to content