Sretan Božić i uspješna nova godina!

21.12.2020.

Poštovani kolege i prijatelji, dragi studenti,

Godina 2020. bila je godina brojnih izazova i nesigurnosti za mnoge od nas u poslovnom i privatnom životu. To je od svih nas zahtijevalo brzo razmišljanje i katkad još brže donošenje ključnih odluka. Uz to, ovo doba korone koje je svima nama donijelo novu stvarnost, nastojimo se prilagoditi na novu svakodnevicu i dati svoj maksimum u svijetu interakcija koji nas okružuje. Prisila izolacije u kojoj se nalazimo ustoličila je premoć virtualnih odnosa naspram kulture dodira. Socijalno se prenijelo na viralno, a sve naše bivstvo preselili smo u neke druge okvire.

Dolazi nam vrijeme Božića, vrijeme kad smo više nego inače okrenuti svojim obiteljima i prijateljima, kad smo osjetljiviji na potrebe drugih te kad darivanjem želimo pokazati da nam je do nekoga stalo. Božić kao blagdan ljubavi, mira, vjere i nade, najljepši je završetak svake godine, a upravo ćemo ovih dana te poruke prenositi jedni drugima. Sjetit ćemo se i onih za koje tijekom godine nismo imali vremena ili smo ih u ovo teško vrijeme zapostavili, zamijetit ćemo i one koji trebaju našu pomoć. Prenesimo taj božićni duh na cijelu godinu te gradimo društvo u kojemu ćemo uvažavati različitosti te širiti toleranciju, optimizam i mir. Dočekajmo novu, 2021. godinu mirno i spokojno, u nadi da nam donosi sve ono što si želimo. Neka nam bude bolja od ove koja upravo prolazi, neka nam bude lijepa u svojoj jednostavnosti i nadahnjujuća u otkrivanju novoga!

Uz virtualnu obradu pjesme Dunjo mirisna nastalu u suradnji Akademskog zbora Veterinarskoga fakulteta Ab ovo i Vladimira Kočiša Zeca te vrhunskih mladih glazbenika, koju možete poslušati na poveznici https://youtu.be/bu23MruNB98 , Vama i Vašim obiteljima želim sretan Božić i uspješnu novu godinu!

Dekan prof. dr. sc. Nenad Turk

Skip to content