Sveučilišna regata – Plov za čisti Jadran 2024.

06.05.2024., Događanja, Novosti

Sveučilišna regata – Plov za čisti Jadran održana je jubilarni 20. put. Plovilo se 26. – 28. travnja 2024. na ruti Rogoznica – Piškera i Kornati – Zlarin, dok je plov Zlarin – Rogoznica otkazan zbog slabog vjetra.

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je sudjelovao na svim do sada organiziranim Sveučilišnim regata, uvijek pod vodstvom kormilara Tomislava Gomerčića. Prije tri godine po prvi puta je na plovu sudjelovala ženska posada, a na jubilarnoj 20. regati su sudjelovale čak dvije posade Veterinarskog fakulteta! Docent Matko Perharić, koji je prethodnih godina sudjelovao kao član posade, ove godine je u ulozi kormilara predvodio posadu koju su činile mlade snage klinika – Iva Zečević, Marija Mamić, Katarina Miljak, Niko Ivkić i Miroslav Vlašić. Posada je briljirala, te su u 1. kategoriji brodova osvojili prvo mjesto na oba plova te prvo mjesto u ukupnom poretku. Ženska ekipa u sastavu Iva Lehušek Panić, Lada Radin, Ira Topličanec, Mirta Vučković, Ana Javor, Ana Smajlović, Ena Oster, Magda Sindičić, pod vodstvom kormilara Tomislava Gomerčića se natjecala u 2. kategoriji brodova, gdje su osvojili prvo mjesto u 2. plovu i 4. u ukupnom poretku.

No to nije sve! Fakultet strojarstva i brodogradnje, organizator Plova za čisti Jadran, uručio je posebno priznanje „curkama z veterine“ za odličan uspjeh na regatnom polju i za značajan doprinos pozitivnoj atmosferi i društvenom dijelu Plova.

Skip to content