Uspjeh studenata Krunoslava Vinickog i Dore Machaček na natjecanju Startup Factory

02.12.2021.

Studenti Veterinarskog fakulteta Krunoslav Vinicki i Dora Machaček, zajedno s kolegom inženjerom robotike Dominikom Sremićem, osvojili su 200.000,00 kn na natjecanju Startup Factory Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER). Od ukupno 12 startupova koji su ušli u finale, naši su se studenti izdvojili svojim rješenjem za digitalizaciju histoloških i citoloških preparata, Marvinom. Radi se o uređaju koji razvijaju već tri godine, a zahvaljujući inovativnim rješenjima u mehanici i optici, ali i state-of-the-art algoritmima, uspjeli su drastično spustiti cijenu digitalizacije u patologiji. Digitalizacija otvara vrata uporabi računalnih algoritama u analizi slika, a samim time i  umjetnoj inteligenciji – tehnologiji koju ovaj tim također aktivno razvija.

Iznimno smo ponosni što upravo naši studenti stoje iza ovoga novog visokotehnološkog proizvoda. Ovo još jednom dokazuje potencijal naše struke i studenata u razvoju novih tehnologija. Vjerujemo da će se u novoj suradnji s fakultetom te uključivanjem studenata ovaj startup pozitivno odraziti na cijelu struku.

Više o njihovom radu možete pročitati u članku na poveznici: https://www.netokracija.com/digicyte-marvin-mikroskop-185405
Skip to content