Veterinarski fakultet na Zagrebačkom noćnom ceneru

10.11.2021.

Nakon gotovo dvogodišnje pauze trkači Veterinarskoga fakulteta ponovno ekipno sudjeluju na utrkama, a ovaj je put to bilo u najbrojnijem izdanju i na najatraktivnijoj zagrebačkoj utrci – jubilarnom 10. Zagrebačkom noćnom ceneru 7. studenoga 2021. Utrka dužine 10 km startala je u samom centru Zagreba, na Trgu bana Jelačića, a trčao se jedan krug prema Trgu žrtava fašizma, zatim natrag i dva kruga Ilicom, Krajiškom ulicom, prilazom Gj. Deželića, pored Hrvatskoga narodnog kazališta, Masarykovom i Teslinom do Palmotićeve ulice i onda Jurišićevom u cilj – na Trg bana Jelačića. Na utrci se moglo nastupiti uz predočenje COVID-potvrde pri podizanju startnih brojeva te uz obvezno nošenje maske u šatorima za presvlačenje i na startu utrke gdje se okupilo oko 2000 trkača. Zbog čega je Cener atraktivna utrka pogledajte na fotografijama organizatora.

Ekipa koju su činili Iva Benvin, Diana Brozić, Marko Hohšteter, Ivana Kiš, Željana Klječanin Franić, Kim Korpes, Petar Kostešić, Iva Lehunšek Panić, Nikša Lemo, Lidija Medven Zagradišnik, Josip Miljković, Valentina Percan, Vedrana Pšenica, Lada Radin, Petra Roškarić, Krešimir Severin, Iva Šmit i Ivan-Conrado Šoštarić-Zuckermann, u dobrom se raspoloženju i tjelesnoj formi okupila na Trgu bana Jelačića, s najnovijim, pandemijskim dresom s epidemiološkom porukom. Za Veterinarski fakultet (na fotografijama nažalost nije s nama), trčala je i studentica Nikolina Cerinski.

Nekima je  ovo bila prva utrka, nekima je bila prva u toj dužini, a neki su, iako prvi put na utrci, postigli sjajan rezultat. Čak su trojica VEF-ovih trkača 10 km otrčala za manje od 50 minuta: Marko Hohšteter s rezultatom 0:43:40 našao se na 151. mjestu u ukupnom poretku među više od 2000 trkača, Krešimir Severin, kojemu je ovo bila prva utrka, s rezultatom 0:45:44 zauzeo je 254. mjesto, a Josip Miljković s rezultatom 0:47:30 bio je 352. Veterinarski se fakultet tako rezultatima svojih najbržih trkača našao uz bok atletskim klubovima koji su sudjelovali na Ceneru.

Čestitamo svim trkačima, a kakva je atmosfera bila – prije utrke, kako smo izgledali dok smo trčali i kako smo se zabavili poslije utrke – pogledajte na fotografijama.

Skip to content