Veterinarski fakultet uključio se u pomoć nastradalima od potresa

30.12.2020.

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu obavještava da u ovom trenutku nema podrobnijih informacija o broju ozlijeđenih životinja u razornom potresu u Petrinji i okolici kao ni o drugim detaljima vezanima uz životinje na pogođenom području. Stručnjaci s Fakulteta u kontaktu su s veterinarskim organizacijama na terenu te će se aktivno uključiti u zbrinjavanje životinja koje neće moći biti zbrinute na terenu.

U međuvremenu studenti okupljeni u udrugu Equus, na inicijativu Ante Vidoševića, prikupili su novčana sredstva kojima su do jutarnjih sati 30. prosinca 2020. kupili najpotrebnije namirnice te higijenske potrepštine i drugo što može pomoći nastradalima od potresa. Fakultetskim kombijem i jednim osobnim automobilom odvezli su pakete u Glinu i okolna sela u koja ih je uputio stožer civilne zaštite, a koja dotad nitko nije stigao obići. Osim Gline, obišli su naselja u sastavu Gline i sela u okolici: Šatornju, Vlahović, Maju, Gornji Viduševac, Dragotinu, Bijele Vode, Ravno Rašće i Drenovac Banski. Na području na kojemu nema struje, telefona ni interneta i na kojemu je zatečeno većinom starije stanovništvo, nastradalim su ljudima najpotrebniji bili kruh i voda. Studenti i naša zaposlenica Marina Kocijan, koja je upravljala kombijem, podijelili su vodu, mlijeko, kruh i ostale namirnice koje se mogu odmah konzumirati te higijenske potrepštine i drugu potrebnu pomoć.

Na svojoj mrežnoj stranici i Facebook profilu redovito ćemo obavještavati o aktivnostima vezanima uz zbrinjavanje životinja te ćemo učiniti sve što je moguće u okviru stručnih djelatnosti Fakulteta i našeg osobnog angažmana kako bismo pomogli ozlijeđenim životinjama i nastradalom stanovništvu.

Skip to content