Veterinarskome fakultetu dodijeljena medalja za suradnju sa Sveučilištem veterinarske medicine i farmacije u Košicama

23.09.2019.

Sveučilište veterinarske medicine i farmacije u Košicama, Slovačka, obilježilo je 16. rujna 2019. svoju 70. obljetnicu. Obljetnici je prisustvovalo oko dvadeset rektora i dekana iz srednje i jugoistočne Europe, među kojima i dekan Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Nenad Turk.

Osnovano kao Veterinarski koledž 1949., Sveučilište je već 1952. dobilo status fakulteta pripojivši se Poljoprivrednom sveučilištu u Nitri. Samostalnim sveučilištem postaje ak. god. 1969./1970., a od 1992. u sastav njegova imena umjesto koledža ulazi naziv sveučilište. Uvođenjem studijskog programa farmacije ak. god. 2006./2007. ponovno mijenja ime koje od 2010. glasi Sveučilište veterinarske medicine i farmacije. Jedina je visokoobrazovna ustanova u Slovačkoj koja obrazuje doktore veterinarske medicine i jedna od dviju koja ima studij farmacije.

Sa Sveučilištem veterinarske medicine i farmacije u Košicama Veterinarski fakultet u Zagrebu ima dugu i uspješnu suradnju, i to u razmjeni nastavnog i nenastavnog osoblja putem programa CEEPUS i Erasmus+, što je formalizirano i bilateralnim ugovorom, te u okviru regionalnog udruženja veterinarskih visokoobrazovnih institucija VetNEST.

Rektorica Prof. Jana Mojžišová, DVM, PhD, Dr. h. c. na svečanom je obilježavanju 70. obljetnice Sveučilišta veterinarske medicine i farmacije u Košicama dekanu prof. dr. sc. Nenadu Turku uručila medalju u znak zahvalnosti za nastavnu, znanstvenu i stručnu suradnju s Veterinarskim fakultetom u Zagrebu.

 

Željana Klječanin Franić, prof.

Skip to content