Objavljene Povjesnice Odjela za animalnu proizvodnju i biotehnologiju

11.10.2021., Novosti

Usprkos vremenu i okolnostima koje su tijekom protekle akademske godine bile obilježene potresima i pandemijom bolesti COVID-19, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu krajem rujna 2021. godine istodobno je objavio šest publikacija – Povjesnica Odjela za animalnu proizvodnju i biotehnologiju povodom nedavnog obilježavanja 100 godina Fakulteta i 15 godina postojanja Odjela.

Glavni urednik povjesnica, prof. dr. sc. Željko Pavičić, sa suradnicima je na gotovo 2000 stranica teksta tijekom dvije godine predanog rada predstavio cjelokupnu djelatnost Odjela za animalnu proizvodnju i biotehnologiju te njegovih sastavnica (Povjesnice Odjela za animalnu proizvodnju i biotehnologiju, Zavoda za uzgoj životinja i stočarsku proizvodnju, Zavoda za biologiju i patologiju riba i pčela, Zavoda za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Zavoda za prehranu i dijetetiku životinja te Zavoda za lovstvo i divlje životinje).

U povjesnicama su prikazani povijesni podaci svakog zavoda i Odjela u cjelini, nastavna, znanstvena i stručna djelatnost tijekom njihova postojanja, životopisi nastavnika i znanstvenika te popis znanstvenih i stručnih radova svih djelatnika koji su radili na navedenim ustrojbenim jedinicama Fakulteta.

Izdavanjem Povjesnica trajno je zabilježen marljiv rad svih onih koji su sudjelovali u stvaranju i razvoju područja animalne proizvodnje i biotehnologije kao neizostavnog djela preventivne veterinarske medicine. Povjesnice su zalog i poticaj budućim naraštajima da nastave smjerom njihovih prethodnika!

Čestitamo glavnom uredniku prof. Pavičiću na još jednom završenom izdavačkom poduhvatu.

Povjesnica Odjela za animalnu proizvodnju i biotehnologiju

Povjesnica Zavoda za uzgoj životinja i stočarsku proizvodnju

Povjesnica Zavoda za biologiju i patologiju riba i pčela

Povjesnica Zavoda za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja

Povjesnica Zavoda za prehranu i dijetetiku životinja

Povjesnica Zavoda za lovstvo i divlje životinje

Skip to content