Visoka procijepljenost studenata i zaposlenika Veterinarskog fakulteta

27.09.2021.

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u novu akademsku godinu ulazi s visokim postotkom procijepljenosti i zaposlenika i studenata. U svibnju i lipnju ove godine suradnja s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo omogućila je cijepljenje svih zainteresiranih zaposlenika, dok je Sveučilište u Zagrebu, osim zaposlenicima, i svim studentima omogućilo da se cijepe. Zahvaljujući potpori HZJZ-a i Sveučilišta kao i svijesti studenata, nastavnika i svih drugih zaposlenika o važnosti cijepljenja kao jedinog načina da spriječimo širenje koronavirusa i teže oblike bolesti te da se pandemija bolesti COVID-19 privede svome kraju, cijepljeno je 78,8 % zaposlenika te 57,7 % studenata.

Uzevši u obzir da je dio njih i prebolio COVID-19, taj se postotak penje i do 90 % zaposlenika i 70 % studenata koji su cijepljenjem i/ili preboljenjem koronavirusne bolesti pridonijeli tomu da se u novu akademsku godinu krene s izravnom nastavom u svim njezinim segmentima te da konačno možemo očekivati i izvannastavna događanja.

Od samog se početka Veterinarski fakultet uspješno nosio s pandemijom – ni u jednom trenutku nismo bili žarište infekcije. S ovako visokom trenutačnom procijepljenošću vjerujemo da ćemo zadržati dobru epidemiološku sliku i da naša visokoškolska ustanova može biti primjer odgovornog ponašanja i povratka u radno okruženje i studentski život kakav poznajemo prije pandemije.

Skip to content