Najava: Erasmus+ stručna praksa, 1. krug natječaja za ak. god. 2022./23.

17.05.2022.

Poštovani studenti,

u pripremi je 1. krug natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za ak. god. 2022./23.

Sveučilište u Zagrebu Natječaj planira objaviti u drugoj polovici svibnja 2022.

Kao i u prošlogodišnjem natječaju, prijavna dokumentacija za natječaj neće se dostavljati fizički već samo u digitalnom obliku.

Napomene:

1) Predviđa se najraniji mogući polazak na mobilnost od 12.9.2022. (2. ponedjeljak u mjesecu), pod uvjetom pravovremene prijave studenta (molimo, vidjeti stavku 2).

2) Kao i do sad, izgledno je da će natječaj biti otvoren tijekom duljeg perioda, tj. ne nužno samo mjesec dana, već do isteka raspoloživih financijskih sredstava. Pri tome, neophodno je da se studenti ipak dovoljno rano prijave na natječaj, ovisno o tome kad planiraju početi s praksom (primjerice, ako dostave prijavu nakon 15.6., na praksu će moći krenuti tek najranije od 1.10.2022. – ovi rokovi će biti dodatno pojašnjeni u samom tekstu natječaja!). Pri tome, kao i do sad, Sveučilište u Zagrebu (Središnji ured za međ. suradnju) planira periodički objavljivati parcijalne rezultate natječaja, za prijave pristigle tijekom prethodnih mjesec dana.

3) Molimo, obratiti pažnju na opcije dodatne financijske potpore za studente s manje mogućnosti, koje će biti naznačene u sklopu Dodatka II natječaju (bit će uskoro dostupno).

4) Dio prijavnih dokumenata i pojašnjenja se već sad mogu pronaći na “Dokumenti i obrasci za 2022/23“. Međutim, molimo da se dokument “Suglasnost ECTS koordinatora” ne ispunjava i ne potpisuje prije same objave natječaja.

Skip to content